Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2012. Március 16. 07:03, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

A brit adósbesoroláson is rontott a Fitch

A brit adósbesoroláson is rontott a Fitch

Negatívra rontotta az eddigi stabilról az Nagy-Britannia lehetséges legjobb, 'AAA' államadós-besorolásának kilátását szerda este a Fitch a magas strukturális államháztartási deficitre hivatkozva.

A kilátásrontással együtt megerősítette Nagy-Britannia hosszú futamú szuverén hazai és küladósságának 'AAA' osztályzatát.

A Fitch a besorolás kilátásának negatívra rontását azzal indokolta, hogy a brit államháztartás strukturális hiánya az 'AAA' besorolású szuverén adósok körében a második legnagyobb az Egyesült Államoké után, az eladósodottság mértéke pedig jelentősen meghaladja az 'AAA' kategória mediánértékét. A Fitch mindazonáltal kiemelte azt a véleményét is, hogy a brit kormány költségvetési konszolidációs tervei hitelesek, és ezt tükrözi az elit 'AAA' besorolás megerősítése.A brit pénzügyminisztérium illetékese azt mondta, hogy a döntés megerősíti a deficitlefaragás melletti elkötelezettségüket - írta az ecoline.hu.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 15:01, szerda | Külföld

Hamarosan négyfajta oltás közül választhatnak a szerbiai állampolgárok

Néhány héten belül várhatóan az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca vakcináját is bejegyzik Szerbiában, így már négyfajta oltóanyag közül választhatnak azok, akik önként beoltatnák magukat

2021. Január 20. 14:02, szerda | Külföld

Meghosszabbítják és megszigorítják a korlátozásokat Németországban

Elővigyázatosságból február közepéig meghosszabbítják és meg is szigorítják a járványügyi korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák a koronavírus korábbiaknál fertőzőképesebb változatának szétterjedését

2021. Január 20. 12:01, szerda | Külföld

Elnökségének vívmányait dicsérte búcsúbeszédében Donald Trump

Elnökségének vívmányait dicsérte az amerikai nemzethez intézett búcsúbeszédében Donald Trump távozó republikánus elnök, egyúttal arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.

2021. Január 20. 08:56, szerda | Külföld

A fertőzöttek száma 96 millió, a gyógyultaké csaknem 53 millió a világon

A világban 96 144 818-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 056 300-ra a halálos áldozatok és 52 997 061-re a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint.