Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Április 09. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

A brókerkormány eltőzsdézte az emberek pénzét!

A brókerkormány eltőzsdézte az emberek pénzét!

Az MSZP a károsultak pártján áll.

A Magyar Szocialista Párt Csornai és Kapuvári Szervezetei közös közleményükben hívják a rábaközieket a szombati budapesti tüntetésre. A sajtóközleményt változtatás nélkül közöljük.

Sorba dőlnek vissza a brókerkormányra a saját hazugságai a Quaestor-botrányban. Először is kiderült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök előre tudta, hogy a Quaestor csődbe fog menni, de erről nem szólt az embereknek. Csak a kormány pénzét menekítette. A kisbefektetők pénzét hagyta elúszni.

Néhány napja kiderült, hogy a brókerkormány minisztériumai eltőzsdézték a közvagyont. A Földművelésügyi tárca kasszájából 410 millió forint hiányzik, a külügyi tárca pedig a Quaestorban tartott állampapírok több százmilliós kamatát nem kapta meg. A külügy emiatt feljelentést is tett, ami felér egy hűtlen kezelést beismerő vallomással.

Az MSZP nem hagyja magukra az elárult és cserbenhagyott károsultakat. Két héttel ezelőtt létrehoztunk egy országos érdekképviseleti fórumot a Quaestor-károsultakért. Sokan keresték fel irodáinkat Csornán is, hogy kitölthessék a büntető feljelentéshez szükséges nyomtatványt, illetve igénybe vegyék az MSZP által nyújtott ingyenes jogi tanácsadást. Az MSZP mostantól még hatékonyabban segíti a Quaestorral összejátszó brókerkormány áldozatait.

Létrehoztunk egy honlapot, amelynek segítségével a károsultak fellépése még hatékonyabb lehet.

A brokerugy.hu honlap két részből áll.
Az első oldal bemutatja a fideszes Quaestor-botrány krónikáját. El lehet olvasni, miként verte át Tarsoly Csaba és a fideszes brókerkormány a gyanútlan kisbefektetőket.

A másik oldal az MSZP által kínált megoldások oldala. Ez arról szól, hogyan kaphatja vissza minden károsult a pénzét. Innét lehet letölteni azt a sablont, amellyel a károsultak büntető-feljelentést tehetnek. Itt szerepel az az MSZP-s törvényjavaslat is, amely szerint az államnak azonnali és rendkívüli kártalanítást kell nyújtania minden károsultnak.

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi felügyelet felelőseként bűnös abban, hogy az emberek pénze elveszett., ezért az MNB-nek kötelessége kártalanítania minden károsultat!

A brókerházak 2009 óta naponta részletes adatokat adnak a felügyelet felé, mivel a jegybanknak minden lehetősége megvolt az értékpapírmozgások napi szintű kontrolljára, ezért az MNB károkozó felelőssége egyértelműen megállapítható.

Nincs olyan társadalmi réteg, amit a hatalom nem lopott meg, nem csapott be, nem rúgott bele.Orbán elvette a magyaroktól a demokráciát, a magánnyugdíj-vagyont, a rászorulóktól az állami szociális ellátórendszert, az önkormányzatoktól az iskolákat és a kórházakat, a földműves családoktól a földet, a kisvállalkozóktól a trafikot, a súlyos betegek hozzátartozóitól az ápolási díjat, a diákoktól a továbbtanulás lehetőségét. Most a megtakarításaikat befektető családok, idősek és fiatalok pénzét éli fel.

Ezért április 11-én, szombaton délután öt órára Budapestre a Batthyány-örökmécseshez hívunk minden becsapott, meglopott embert a Rábaközből is, hogy együtt tiltakozzunk!

Az utazás egyénileg történik, jelentkezés, utazás szervezés a 0620-4668117-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei