Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2023. Március 17. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Forbes

A cégeladásra úgy tekintek, mintha férjhez adnám a lányomat

A cégeladásra úgy tekintek, mintha férjhez adnám a lányomat

A színpadon Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely és a tejivók alapítója.

A Forbesmagazin márciusi számát bemutató esemény, a hétfő esti Kilövés egyik szereplője volt Cserpes István, aki Galambos Mártonnal, a Forbes főszerkesztőjével beszélgetett.

- Benne vagyunk egy eladási folyamatban, de ez nem azt jelenti, hogy nem lesz Cserpes: kiváló kérőim vannak – jelentette be a színpadon magától értetődő természetességgel Cserpes István. Azt mondja, azért kell eladnia a céget, mert úgy érzi, gátja lenne már a fejlődésnek, bármilyen szerkezeti átalakításnak. „Harminc intenzív évnél több nem várható el egy embertől”.

Nem csupán cégeladás, amire készül, olyan ez számára, mintha férjhez adná a lányát – négy lánya és egy fia mellett a céget a hatodik gyermekének tekinti, de klasszikus cégutódlásba nem akart belemenni.

- A férj hozza a maga tehetségét. Ahhoz, hogy átadjam neki, olyat kell látnom, amitől tudom, hogy stabil alapokon fog állni és kipótolja az én hiányosságaimat.

Cserpes István 2014-ben szerepelt a Forbes magazin címlapján, akkor a tökéletes antimenedzser titulust kapta, amit a színpadon és a mostani lapszámban adott villáminterjújában is felemleget. De azt mondja, jogosnak érzi.

- Ez nem követendő példa, de a brandhez kellett egyfajta szabadság. Hogy azt nézzük, mi a jó a vevőnek, a szolgáltatásnak. Nekem továbbra is ez az első, ez kellett a sikerünkhöz.- mondta

Jelenleg ügyvezetői szerepkörben van jelen a cégben, főleg az eladás körüli tennivalókkal foglalkozik. Bár egyelőre úgy gondolja, nem fog megtartani tulajdonrészt a cégből, egy darabig még ott marad segíteni, „eddig minden kérőm igényt tartott erre”.

A cégeladásból valószínűleg két hónapon belül lesz tényszerű hír, megvalósulása után fél évig másra sem vágyik, mint hogy szőlőt kapáljon badacsonyi telkén.

Teljes cikk

Fotók: Fekete Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 16:00, szerda | Helyi

Járási ifjúsági katasztrófavédelmi vetélkedőt tartottak Kapuváron

A versenyzőknek kilenc feladatot kellett teljesíteniük hét állomáson.

2023. Március 29. 13:00, szerda | Helyi

Ebösszeírás Kapuváron

Az adatszolgálasztás elmulasztása esetén bírságot szabhatnak ki.

2023. Március 29. 09:00, szerda | Helyi

Bach koncert lesz csütörtökön a csornai zeneiskolában

Bach Mindenkinek Fesztivál

2023. Március 28. 16:00, kedd | Helyi

Többször is használta a talált bankkártyát az ismeretlen férfi

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ismeretlen férfi azonosításához.