Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Hírek

2014. Január 23. 16:26, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

A célt teljesítettük!

A célt teljesítettük!

Riport Klausz Kristóf autóversenyzővel, a 31. Jänner Rally után.

Kedves Kristóf!

2014. január 4-5-én került megrendezésre a 31. Jänner Rallye Ausztriában.

Ezen a 18 gyorsasági szakaszból álló versenyen Kecskeméti Balázs navigátorral vettél részt.

A mezőny legfiatalabb pilótájaként milyen érzés volt a tizennyolcadik gyorsasági szakasz után Parc Ferme-be?

- Nagyon boldog voltam, hogy sikerült teljesíteni ezt a nehéz Európa-bajnoki futamot és emellett nagyon fáradt is. Ilyen hosszú és ilyen nehéz versenyen még nem mentem eddig, de bízom benne hogy sokszor tapasztalhatom még ezt az érzést.

A kétnapos versenyen a 7,79km-től a 25km hosszú gyorsokon versenyeztél az idő és a sporttársak ellen. Mely szakaszok és miért tetszettek a legjobban?

- Teljesítményünk változó volt. Jók és kevésbé jók voltak a teljesített szakaszok, amelyek az időjárási viszonyoktól és az autóval történő barátkozástól is függtek.

Az első nap az időjárás is kedvezett, mert a reggeli ködös, jeges szakaszok után napközbenszárazabb pályákon tudtunk versenyezni, ami nem okozott meglepetést. Sötétben viszont nagyon keveset vezettem eddig, ami az eredményeken is megmutatkozott.

A második nap is hasonlóan alakult. A délelőtti, nagyrészt száraz és jeges szakaszok jól mentek, de az utolsó gyors ismétsötétben zajlott, sőt az eső is eleredt és a köd is leszállt. Ez volt a verseny legnehezebb gyorsasági szakasza, de a célt teljesítettük, befejeztük a versenyt.

Miként értékeled a Jänner Rallyt?

- Nagyon tetszett a hangulata és a színvonala. Örülök, hogy részt vehettem ezen a versenyen és még jobban örülök, hogy sikeresen be is fejeztük.

Az ERC mezőnyében a 24. helyen értünk célba, a 2WD kupában ez a 6. helyre volt elég.

Pontot is gyűjtöttünk, úgyhogy panaszra semmi okom.

Legközelebb hol láthatunk ERC futamon?

- A következő futam a Lettországi Rally Liepaja lesz a versenynaptárunkban.

Az elsődleges célunk ott is a verseny befejezése, mivel ez sem egy általunk megszokott viszonyok között zajló verseny, és az autóval is csak a második találkozásunk lesz.

Ezen kívül szeretnék gyorsulni is amennyit csaklehet.

Köszönet Támogatóinknak!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 18:07, csütörtök | Sport

Akár már ősztől jöhet a videobírós rendszer az NB I-ben

A tervek szerint az ősszel induló 2020/2021-es szezon kezdetén vezetnék be a labdarúgó OTP Bank Ligában a videobírós rendszert (VAR), de elképzelhető,

2020. Február 08. 15:06, szombat | Sport

Törölték Magyarország első FIS alpesi síversenyét

A kedvezőtlen időjárás miatt a halasztás után a törlés mellett döntöttek Magyarország első felnőtt nemzetközi alpesi síversenyének szervezői.

2020. Február 08. 06:09, szombat | Sport

Február 21-től kaphatók a jegyek a bolgár-magyarra

Február 21-én 10 órakor kezdik árusítani a belépőket a március 26-án sorra kerülő Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőre.

2020. Február 06. 07:10, csütörtök | Sport

A Hungaroringen rajtol a WTCR szezon

Saját közönsége előtt vághat neki a címvédésnek Michelisz Norbert, a túraautó-világkupa (WTCR) tavalyi győztese, miután a sorozat szervezői bejelentették, hogy az idén április végén a Hungaroringen rajtol.