Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 30. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A csendes megemlékezés pillanatait ne zavarja meg bűncselekmény vagy baleset

A csendes megemlékezés pillanatait ne zavarja meg bűncselekmény vagy baleset

Mindenszentek és halottak napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk, sokszor otthonunktól távol nyugvó halottaink sírjaihoz utazva.

Közútjainkon ez az időszak - különösen a 2019. október 29. és november 4. között - az átlagosnál is nagyobb veszélyt rejt a közlekedők részére. A forgalom sűrűsége a többszörösére nő, a sírkertek közelében torlódások, közlekedési dugók alakulhatnak ki. A parkolási nehézségek miatt a járművezetők hamarabb elveszítik türelmüket, amik kisebb koccanásokhoz vezethetnek.

Az ünnepi időszakra tekintettel az autópályákon, autóutakon, valamint a temetők környékén egyaránt fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők, amely elsősorban a közúti forgalom segítésére irányul.

Annak érdekében, hogy az ünnepi időszak balesetmentesen teljen el, Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Akik gépkocsival kelnek útra, már az utazás előtt ellenőrizzék autójuk műszaki állapotát. Kérik, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegyék figyelembe.
Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, valamint fordítsanak fokozott figyelmet a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépőkre. Kérik a közlekedőket, hogy a hosszú hétvége során legyenek körültekintők, tartsák be a közúti előírásokat, s a lassúbb haladás, valamint forgalmi torlódások esetén se veszítsék el türelmüket, számítsanak a hosszabb utazási időre!
A gépjárműforgalom mellett nagyobb számban és csoportokban is közlekednek a közutakon kerékpárosok és gyalogosok. Kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljük el a közutakon esti szürkületben és az éjszakai órákban közlekedő gyalogosokat, illetve egy nyomon haladó járműveket.

Ügyeljen értékeire is!

Táskáját, csomagját ne hagyja őrizetlenül a sírok között, vagy jól látható helyen a parkolóban hagyott autójában.
Gépkocsija lezárt állapotát ellenőrizze, mielőtt azt magára hagyja, ne csak a megszokott napi rutin szerint a táviránytó gombjával zárja azt le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.