Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. November 21. 16:46, hétfő | Helyi
Forrás: Csorna Hunyadi János Gimnázium

A csornai Hunyadi pályázati sikere

A csornai Hunyadi pályázati sikere

A Magyar Nukleáris Társaság ez év tavaszán hirdette meg az „Atommag Centenáriumi Éve 2011” pályázatát, ahova iskolák nevezhettek.

A pályázat célja az volt, hogy az iskolák olyan rendezvényeket szervezzenek, amelyek a fiatalok figyelmét jobban ráirányítják az atommagfizika és a nukleáris technológia békés felhasználásának hasznosságára minél több területen a klímakímélő energiatermeléstől az orvosi alkalmazásokig.
Látnunk kell az atommagfizika, és a belőle táplálkozó nukleáris módszerek hasznát és szükségességét a mindennapi életben, meg kell értenünk, hogy a XXI. század előttünk álló nagy kérdéseinek megoldása elképzelhetetlen a tudomány legújabb vívmányainak a segítségül hívása nélkül.
Ezen a pályázaton harmadik helyezést ért el a gimnáziumunk, aminek eredményeképpen 250 000 forintot fordíthatunk szertárfejlesztésre.
Köszönettel tartozunk a MNT-nak a lehetőségért, és azon iskolák diákjainak, kollégáinak, akik résztvevői voltak a programjainknak, és így hozzásegítettek bennünket a sikerhez.- tájékoztatott Kovács Istvánné igazgató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei