Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2011. November 21. 16:46, hétfő | Helyi
Forrás: Csorna Hunyadi János Gimnázium

A csornai Hunyadi pályázati sikere

A csornai Hunyadi pályázati sikere

A Magyar Nukleáris Társaság ez év tavaszán hirdette meg az „Atommag Centenáriumi Éve 2011” pályázatát, ahova iskolák nevezhettek.

A pályázat célja az volt, hogy az iskolák olyan rendezvényeket szervezzenek, amelyek a fiatalok figyelmét jobban ráirányítják az atommagfizika és a nukleáris technológia békés felhasználásának hasznosságára minél több területen a klímakímélő energiatermeléstől az orvosi alkalmazásokig.
Látnunk kell az atommagfizika, és a belőle táplálkozó nukleáris módszerek hasznát és szükségességét a mindennapi életben, meg kell értenünk, hogy a XXI. század előttünk álló nagy kérdéseinek megoldása elképzelhetetlen a tudomány legújabb vívmányainak a segítségül hívása nélkül.
Ezen a pályázaton harmadik helyezést ért el a gimnáziumunk, aminek eredményeképpen 250 000 forintot fordíthatunk szertárfejlesztésre.
Köszönettel tartozunk a MNT-nak a lehetőségért, és azon iskolák diákjainak, kollégáinak, akik résztvevői voltak a programjainknak, és így hozzásegítettek bennünket a sikerhez.- tájékoztatott Kovács Istvánné igazgató

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 16:00, kedd | Helyi

Idén is pályázhatnak támogatásra az önkéntes mentőszervezetek

A pályázat az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó járművek, ruházati termékek, működési költségek finanszírozására nyújt támogatást a központi költségvetésből.

2021. Március 02. 13:00, kedd | Helyi

Elöl és hátul is fedélzeti kamerákkal szerelték fel a rendőrségi motorokat

Parancsnoki szemlén ellenőrizték a megyei motoros járőrök járműveinek műszaki állapotát.

2021. Március 02. 09:00, kedd | Helyi

Automatikusan készíti az adóhivatal a személyi jövedelemadó bevallási tervezeteket

Már öt éve, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) külön kérés nélkül készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét.

2021. Március 01. 16:00, hétfő | Helyi

Ki látta ezt az eltűnt fiút?

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.