Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

A csornai iskolások is szemetet szedtek a Föld Napján

A csornai iskolások is szemetet szedtek a Föld Napján

Sárga mellényes fiatalok szedték a szemetet az utak mentén és a parkokban, közterületeken.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt Csornai Üzemmérnöksége, az önkormányzat és a helyi iskolák együttműdödésében várostakarítást szerveztek ma a Föld Napja alkalmából. A technikai hátteret a közútkezelő társaság szakemberei adták, ők látták el fényvisszaverő mellénnyel, kesztyűkkel, műanyag zsákokkal a diákokat, és az ő teherautóik szállították el az összegyűjtött szemetet.

Az önkormányzat koordinálta az iskolák munkáját, beosztották egymás közt a város útjait, közterületeit. Tapasztalataink szerint a legnagyobb kihívássl a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola tanulói találták szembe magukat, mert a téglagyár mögött a gödrök mentén katasztrofális állapotok uralkodnak. Képeinken is látszik, hogy olyan mennyiségű illegálisan lerakott szemetet halmoztak már fel ott, hogy néhány helyen már dózerral tolták a szeméthegyet a gödrökbe.

A Széchenyi István Általános Iskola diákjai megrökönyödve mesélték, hogy miket is találtak a város közepén a Premontrei parkban. Volt ott mindenféle alsónemű, fél bicikli, de még ágyat is húztak ki a bokrok alól.

Reméljük, hogy azok a fiatalok, akik ma mások után takarítottak, talán megtanulják, hogy nem dobjuk el a szemetet az utcán. Maguk is meglepődtek, mert egy csokipapír nem tűnik nagynak, eldobva "szinte meg sem látszik", viszont egy utcában összegyűjtve az eldobott hulladékokat, bizony gyorsan megtelt egy-egy műanyag zsák.

Itt is igaz, hogy sok kicsi sokra megy. Szemeteléskor és takarításkor is.

Címkék: csorna, föld napja

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?