Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2011. Október 26. 18:05, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A csornai képviselő-testület 2011. október 24-i ülésének döntései

A csornai képviselő-testület 2011. október 24-i ülésének döntései

Napirend előtt dr. Turi György polgármester elismerését és köszönetét fejezte ki Brányi Sándor és Brányi Csaba földszigeti lakosoknak a 2011. október 1-jén Földszigeten végrehajtott hősies és bátor tettükért. Brányi Sándor és fia ünneplő gyermekekkel teli szekérrel száguldó lovakat állítottak meg, amelyek korábban elszabadultak és megállíthatatlannak tűntek.

Első napirendként a Győr-Moson-Sopron Megyei Szakképzés-szervezési Társulás munkájáról szóló tájékoztatót tárgyalta meg a képviselő-testület, amelyet elfogadott.
A napirend során Balogh Csaba képviselő – munkaköri elfoglaltságára hivatkozva - lemondott a társulási tanácsi tagságáról és Kertész Károly nyugalmazott iskolaigazgató megválasztását javasolta maga helyett, akit a testület egyhangúlag választott meg .

A második napirendi pontban a hatályos önkormányzati rendeleteket vizsgálta felül a testület. Ennek keretében módosította a fizető-parkolóhelyek létesítéséről, valamint üzemeltetésének szabályozásáról szóló 19/1997. (VI. 27.) rendeletét. A 2011. november 1-jétől hatályos módosítás szerint az önkormányzat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormánymegbízott részére névre szóló, a Csorna városban bejegyzett székhellyel rendelkező egyházak egy-egy gépjárműve esetében pedig rendszámhoz kötött térítésmentes parkolási engedélyt biztosít. Megváltozott a fizető-parkolóhelyek szombati üzemelési ideje, az üzletek nyitvatartási idejéhez igazodva 8-12 óra között üzemelnek a városban a fizetőparkolók.

A harmadik napirendi pontban a 2011. évi költségvetéséről szóló 4/2011. (II. 25.) rendeletét vizsgálta felül és módosította a testület. Az átfogó felülvizsgálat eredményeképp az év elején tervezett hiány mértékét sikerült 68 millió Ft-tal csökkenteni, így azt 162.176 E Ft-ban állapította meg a testület. Az önkormányzat költségvetésének kiadási főösszege 5.124.871 E Ft, a bevételi pedig 4.962.695 E Ft-ra változott.

A képviselő-testület elbírálta a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda gazdasági vezető álláshelyére kiírt pályázatot és Tüske Gábornét nevezte ki 2016. október 31-ig gazdasági vezetőnek.

Döntött a képviselő-testület a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda igazgatói álláshelyére kiírt pályázat elbírálásáról és Kónya Tamásnét nevezte ki az intézmény élére 2017. július 31-ig.

Módosította a képviselő-testület a Csornai Ösztöndíj Közalapítvány alapító okiratát. Az elfogadott módosítás szerint a Közalapítvány kuratóriumi tagjának Varga Imre csornai lakost választotta meg.

Döntött a képviselő-testület:
- a csornai 4. számú fogorvosi körzet fogorvosi feladatainak ellátására kiírt pályázat eredménytelenné nyilvánításáról és új pályázat kiírásáról,
- a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának elfogadásáról,
- a Polgármesteri Hivatal, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár, a Szociális és Gyermekjóléti Központ, a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság, valamint a Margit Kórház alapító okiratainak módosításáról.

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 14. 10:00, szombat | Helyi

December 15-től változik több vonat menetrendje

Kiválogattuk a térségünket érintő változásokat.

2019. December 13. 17:05, péntek | Helyi

Útjavítási munkák miatt időlegesen lezárják az M1 autópálya egy szakaszát

A 83-as és a 85-ös csomópontok közti szakaszt zárják le.

2019. December 13. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2019. December 13. 09:00, péntek | Helyi

Mit kell, és mit lehet tenni a vállalkozásnak az EVA megszűnése után?

Adózói fórumot tart a NAV Győrben.