Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Június 14. 10:20, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A csornai önkormányzat rendkívüli ülésének döntései

A csornai önkormányzat rendkívüli ülésének döntései

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. június 10-i rendkívüli üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta a Mosonmagyaróvári Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Megállapodása módosításának elfogadására vonatkozó javaslatot. A megállapodás módosítását törvényi felülvizsgálati kötelezettség, valamint a hulladéktörvény rendelkezése indokolta, mely szerint hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedélyt csak az a hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkező gazdálkodó szervezet kaphat, amelyben az állam, a települési önkormányzat vagy a települési önkormányzatok társulása a szavazatok többségével tulajdoni hányada alapján közvetlenül vagy közvetve rendelkezik. A képviselő-testület a megállapodás módosítását elfogadta, egyben hozzájárult ahhoz, hogy a Társulás KEOP fejlesztési projekt megvalósításához vállalt 37.032.000 Ft önrész összege - amennyiben azt a projekt megfinanszírozásához nem kell igénybe venni (EU Önerő Alap támogatás elnyerése esetén) – a közszolgáltató (Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft.) többségi tulajdonrészének megszerzésére illetve közszolgáltató későbbi esetleges likviditási nehézségei áthidalására és a tulajdonosokat terhelő kiadások fedezetére szolgáló megfelelő tartalék képzésére kerüljön felhasználásra.

A Testület a Társulás Társulási Tanácsába Kenesei Gáborné alpolgármester asszonyt delegálta.

Második napirendi pont keretében a képviselő-testület felülvizsgálta a Csorna gesztorságával működő társulások társulási megállapodásait. A felülvizsgálat alapján a testület társulás megszüntetéséről döntött, illetve jóváhagyta a Csorna Térségi Gyermekjóléti és Szociális gondozási Társulás 2013. július 1. napjával való létrehozását.

Harmadikként az önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról szóló 11/2013. (III. 20.) önkormányzati rendeletét módosította a testület. A módosítást az intézményi helyiségek bérbeadási feladatainak a Vilmos Park Kft.-hez történő átadása indokolta.

Negyedikként a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület felé benyújtandó korábban már elfogadott projektötletek körét módosította a testület. A testület döntése alapján a KRESZ park területén a Premontrei Prépostsággal együttműködésben 8 M Ft összköltséggel játszótéri eszközök és utcabútorok kerülnek elhelyezésre, továbbá a város területén turisztikai táblák kerülnek elhelyezésre közel 8 M Ft értékben. A Prépostsággal való együttműködés eredményeképp a projektek támogatási intenzitása 100%.

Nagy Eszteraljegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás rendje pünkösd hétfőn

Mikor tegyük ki a kukát?

2024. Május 16. 09:00, csütörtök | Helyi

Rendőrök a mórichidai oviban

Az idegenekkel való találkozás- és ismerkedés szabályairól beszélgettek a gyerekekkel.