Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 03. 10:16, hétfő | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

A csornai rendkívüli testületi ülés döntései

A csornai rendkívüli testületi ülés döntései

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 24-i rendkívüli üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta és fogadta el az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 9/2013. (III. 11.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó javaslatot. A rendeletmódosítást a költségvetési támogatások változása, pótelőirányzat biztosítása, finanszírozás elvonás, intézményi bevételi, kiadási előirányzatok módosítása, intézményi előirányzatok átcsoportosítása, hivatali előirányzatok belső átcsoportosítása, a jegyző és polgármester, valamint a költségvetési szervek vezetői számára jóváhagyott előirányzat módosítási hatáskörök gyakorlása során végrehajtott előirányzat-változások átvezetése, valamint a képviselő-testületi döntések beépítése indokolta.

Másodikként tűzte napirendre a képviselő-testület a „Rekultív per” ítéletéről szóló tájékoztatót és a lehetséges további intézkedésekről szóló előterjesztést. A képviselő-testület a tájékoztató megtárgyalását követően úgy döntött, hogy az Ítélőtáblától állásfoglalást kér a jogutódlás kérdésében a Rekultív Kft. átalakulásával kapcsolatosan, továbbá az ítélet elleni felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához. A képviselő-testület az Ítélőtábla által másodfokon jóváhagyott 105 M Ft visszafizetése iránt fizetési haladékot, illetve részletfizetést kér.

Harmadikként szerepelt a napirenden a parkgondozási feladatok ellátása tárgyában lefolytatott egyeztetésről szóló tájékoztató és a civil szervezetek támogatására vonatkozó javaslat. A képviselő-testület a parkgondozási feladatok ellátása tárgyában lefolytatott egyeztetésről készült tájékoztatót elfogadta és úgy döntött, hogy a parkgondozási feladatok ellátására kötött határozatlan idejű szerződés érvényességének, - változatlan vállalkozói díjon, változatlan műszaki tartalommal, - 2014. december 31. napjáig történő határozott idejű módosításával egyetért. A civil szervezeteket pedig az általános tartalék terhére támogatja

Negyedikként tárgyalta a képviselő-testület a város településszerkezeti tervének, szabályozási tervének, valamint a Csorna város helyi építési szabályzatáról szóló 17/2000. (X. 2.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó javaslatot. A módosításról a D.A. ROTH Kft. kérelmére döntött a testület, tekintettel a társaság gyártócsarnok építési tervére,amely új munkahelyek létesítését segítheti elő.

Ötödik napirendi pontban a képviselő-testület a közutak karbantartási munkái (2014/2016. évi) tárgyában a közbeszerzési eljárás lefolytatására Bíráló Bizottságot hozott létre, melynek tagjai Klauszer Péter, Bella Rudolf, valamint Háncs Károly önkormányzati képviselők.

Hatodikként a képviselő-testület módosította a közterületek használatának szabályozásáról és rendjéről szóló 13/2003. (VI. 1.) önkormányzati rendeletet. A módosítást a politikai rendezvények tartásának megtiltása indokolta a Városháza előtti dísztéren.

Hetedik napirendi pontban a képviselő-testület megtárgyalta és elfogadta az EUROFARM Kft.-vel 2012. március 20. napján kötött kútüzemeltetési megállapodás módosítására vonatkozó javaslatot. A megállapodás a kertészet területén található Csorna K-47 OKK kataszteri számú Termálkút és a fürdő területén található Csorna K-59 OKK kataszteri számú Hidegvizes kút üzemeltetését szabályozza. A módosítást a kutak üzemeltetési költség megoszlásának rendezése indokolta.

A nyolcadik napirendi pont keretében a képviselő-testület megválasztotta a szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait.

Dr. Horváth Etelkajegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.