Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2019. Május 07. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Premier Hungary Communications

A Csornai SE fiatal focistái a világ legnagyobb gyerek focikupáján

A Csornai SE fiatal focistái a világ legnagyobb gyerek focikupáján

Országszerte sportszergyűjtéssel segítik állami gondozásban élő sportoló társaikat a gyermek labdarúgók.

Két megyéből nyolc U12-es labdarúgó csapat mérkőzik meg Győrben a világ legnagyobb nemzetközi gyermek focikupájának regionális elődöntőjén. A Danone szervezésében megvalósuló „Danone Focikupa a Gyermekekért” hazai fordulóiban összesen 96 csapat és közel 1200 fiatal focista áll pályára azért, hogy Magyarországot képviselhesse a spanyolországi nemzetközi bajnokságon. A május 8-i győri regionális elődöntőn az ETO, a Gyimrót SE, az SC Sopron, az MTE 1904 és a Pápai ELC, valamint az Üstökös FC Győr, a Csornai SE és a Nebuló FSE csapatai játszanak egymással. A kupa fővédnöke Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Vincze Ottó.

Sport és egészséges táplálkozás

A FIFA által is elismert, 10-12 éves gyermekeknek szóló Danone Focikupa a Gyermekekért magyarországi fordulója nagymértékben kibővült a tavalyi évhez képest: immár 12 régióban, összesen 96 csapat és közel 1200 gyerek vesz részt rajta, a barcelonai döntőben pedig több mint 30 ország fiatal futballtehetségei fognak megmérkőzni a világbajnoki címért. A Magyar Labdarugó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.

„Nagy öröm számunkra, hogy sportszakmai szervezésünkkel ismét részesei lehetünk egy olyan programnak, ahol a gyerekek egyszerre sajátíthatják el a sport és az egészséges táplálkozás alapjait” – mondta Kis László Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Igazgatóság BEP szakmai igazgatója. „Egy színvonalas nemzetközi kupán való részvétel nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a ma fiatal labdarúgóiból a jövő bajnokai legyenek” – tette hozzá.

A Danone Focikupa a Gyermekekért győri regionális elődöntőjén az ETO, a Gyimrót SE, az SC Sopron, az MTE 1904 és a Pápai ELC, valamint az Üstökös FC Győr, a Csornai SE és a Nebuló FSE csapatai játszanak egymással. A győztes csapat biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

„Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát. Az ismeretterjesztés játékos formája pedig nem eredménytelen: örömmel látjuk, hogy a bajnokságban érintett 10-12 éves korosztály egyre többet tud a megfelelő táplálkozásról” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. „Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg 100 éves vállalatunk „Egy életünk van és egy bolygónk” című küldetését” – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 16:00, péntek | Helyi

Mihányi is csatlakozott a karácsonyi cipősdoboz akcióhoz

Adományaikat december 18-ig adhatják le.

2023. December 08. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2023. December 08. 09:00, péntek | Helyi

Hétfőn életbe lép a 2023–2024. évi vasúti belföldi közforgalmú menetrend

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat.

2023. December 07. 16:00, csütörtök | Helyi

Több településen is adományokat gyűjt rászorulóknak a Kónyi Szociális Központ

Tartós élelmiszereket gyűjtenek Kónyban, Rábcakapin, Rábatamásiban, Bősárkányban, Vágon és Szilban.