Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 25. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: PR Garden

A Csornai Tavaszi Fesztiválon lép fel az Ocho Macho

A Csornai Tavaszi Fesztiválon lép fel az Ocho Macho

Bob Marley és Manu Chao Vas megyei keresztgyerekei, az Ocho Macho zenekar április 27-én, szombaton lép fel a Csornai Tavaszi Fesztiválon.

Az életvidám, pozitív hangulatú koncerten biztosan felcsendül a Puskás Ferenc emlékére született Pancho Pancho című dal, valamint a zenekar egyik legismertebb slágere, a Jó nekem, amely ma már tananyag egy szigetvári zeneiskolában.

Az idén tízéves, két platinalemezes Ocho Macho zenekar április 27-én, szombaton 21 órától játszik a Premontrei Parkszínpadon, a Csornai Tavaszi Fesztivál keretén belül. A szombathelyi csapat folyamatosan járja a klubokat, de közben az új lemezén is dolgozik.

- Januárban visszahúzódtunk a próbaterembe, komponálunk, új ötleteket, új hangzásokat próbálunk ki, de egyáltalán nem kapkodunk. Néhány új dal már elkészült, amelyekből időnként megmutatunk egyet-egyet a közönségnek a koncerteken. A visszajelzések szerint jó irányba haladunk, tetszik a rajongóinknak, hogy a szokásosnál is energikusabbak az új számok – mondta Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho frontembere.

A népszerű zenekar nemrégiben egy különleges esemény részese is lehetett a pécsi Zsolnay Negyedben. A szigetvári Weiner Leó Zeneiskolában a klasszikus hangszerek oktatásán túl két éve könnyűzenei program is indult Gersy Károly irányításával. Ennek részeként a 16-18 éves növendékek világslágereket és a magyar könnyűzene legjobb szerzeményeit is rendszeresen játsszák. Az ifjúsági rockbanda, a Dübörgő Wattacukrock az elmúlt hetekben középiskolai turnén mutatta be tudását, amelynek záróeseményére elhívták az Ocho Macho tagjait is. A zenekar három saját dalt adott elő, köztük a - több mint 3 milliós Youtube-nézettségnél tartó - Jó nekem című szerzeményt a diákokkal közösen.

- Váratlanul ért minket a felkérés, mert nem tudtuk, hogy zeneiskolai tananyag lett a Jó nekem című dalunkból. A közös muzsikálás fantasztikusan sikerült, nagyon jól éreztük magunkat. Fontos, hogy ezek a fiatalok nem összevissza pengetik a húrokat egy garázsban, hanem egy tapasztalt zenész-tanár irányításával minőségi, hangszeres könnyűzenét tanulnak, és komolyan veszik a fellépéseket is. Rendkívül megtisztelő számunkra, hogy a mi dalunk is segíthet az élőzene népszerűsítésében, hiszen ez nekünk is régi vesszőparipánk. Itt az ideje, hogy végleg eltűnjenek a playback-huszárok, és a helyüket valódi zenészek vegyék át a színpadokon – tette hozzá Kirchknopf Gergő.

Az Ocho Macho idén is az összes jelentős nyári fesztiválra elviszi zenéjét és megtáncoltatja a közönséget, valamint a fiúk fellépnek Romániában, Szlovéniában, Ukrajnában, Ausztriában és Németországban is.

Címkék: csorna, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.