Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A csótányok nem szeretik az édességeket

A csótányok nem szeretik az édességeket

A csótányok utálják a cukros édességeket, legalábbis a Németországban élők. Ezek a fajok kisebb rokonai az Amerikában elhonosodott nagyobb fajoknak - írja a The Guardian Express.

A német csótányok karcsúbbak, kisebbek és barnábbak és a világon mindenhol ott vannak az otthonokban, az irodákban és a lakóépületekben. Ők azok, akik elkerülik a glükózt. A tudósok szerint ennek egyik oka, hogy a glükóz ízét keserűbbnek érzik ezek a csótányok. Emiatt azonban elkerülik a nekik állított csapdákat is.

Mivel az a gén, ami miatt elkerülik a csótányok a glükózt, öröklődik, ennek eredményeképpen egyre több glükóz-rezisztens bogár fogja ellepni a földet.

A kutatók a csótányok nyelvére tettek cukrot, hogy megnézzék reakciójukat. Bár közismert, hogy a csótányok, csakúgy mint más rovarok is idővel rezisztensek lesznek a méreggel szemben, jelen tanulmány szerzői mégis valami újdonságot fedeztek fel: arra lettek figyelmesek, hogy a csótányok nem a mérget, hanem magát a cukrot kerülik el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.