Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2018. December 17. 13:03, hétfő | Helyi
Forrás: Papp József

A dénesfai polgármester furcsa esete a disznóöléssel

A dénesfai polgármester furcsa esete a disznóöléssel

Rábaközi kis színes hír.

Tegnap egészen érthetetlen poszt jelent meg Facebook-on. Takács Lajos Dénesfa polgármestere ezt osztotta meg az internet népével.

Gyenge utánzata lett a tavaly nagy botrányt kiváltó hasonló Facebook posztnak. Kezdetben vicceskedő hozzászólások érkeztek, de egyre többen osztották meg felháborodásukat a kép miatt. Egy közfeladatot ellátó választott személy miért érzi fontosnak, hogy ilyet közzétegyen? Nem tudhatjuk, mi késztette erre. Csak találgathatunk, hogy a kelleténél kicsit több pálinka csúszott le aznap. Az alkoholban pedig gyorsan és intenzíven oldódik a kormányzati gyűlöletpropaganda. A polgármester egy hozzászólásában közölte, hogy saját kezűleg vakarta a feliratot a megperzselt disznó bőrére, és ez csak egy politikai vicc volt részéről. A hasonló esetben tavaly is kiderült, hogy ez egy rossz vicc. Rossz antiszemita vicc.

A poszt ma reggelre eltűnt. Mivel sejtettem, hogy így lesz, még tegnap este készítettem egy képernyőfotót a posztról. Talán elment a pálinka hatása, talán célba értek a kritikus és felháborodott hozzászólások. Talán a jelentések hatására a Facebook törölte a posztot. Mindannyiunknak jobb lenne, ha azért tűnt volna el a poszt, mert a polgármester úr kijózanodott. Minden értelemben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 16:00, péntek | Helyi

Óvakodjon az online csalóktól!

Fogadja meg tanácsainkat!

2023. Március 31. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2023. Március 31. 09:00, péntek | Helyi

Vasárnaptól változik az autóbusz menetrend, és a győri pályaudvaron a buszok induló kocsiállása

A térségünket érintő pontos részletek a cikkben.

2023. Március 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Versünnep Fesztivál Fertődön

Vers és prózamondás, énekelt versek, tánc kategóriákban lehet nevezni.