Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. December 17. 13:03, hétfő | Helyi
Forrás: Papp József

A dénesfai polgármester furcsa esete a disznóöléssel

A dénesfai polgármester furcsa esete a disznóöléssel

Rábaközi kis színes hír.

Tegnap egészen érthetetlen poszt jelent meg Facebook-on. Takács Lajos Dénesfa polgármestere ezt osztotta meg az internet népével.

Gyenge utánzata lett a tavaly nagy botrányt kiváltó hasonló Facebook posztnak. Kezdetben vicceskedő hozzászólások érkeztek, de egyre többen osztották meg felháborodásukat a kép miatt. Egy közfeladatot ellátó választott személy miért érzi fontosnak, hogy ilyet közzétegyen? Nem tudhatjuk, mi késztette erre. Csak találgathatunk, hogy a kelleténél kicsit több pálinka csúszott le aznap. Az alkoholban pedig gyorsan és intenzíven oldódik a kormányzati gyűlöletpropaganda. A polgármester egy hozzászólásában közölte, hogy saját kezűleg vakarta a feliratot a megperzselt disznó bőrére, és ez csak egy politikai vicc volt részéről. A hasonló esetben tavaly is kiderült, hogy ez egy rossz vicc. Rossz antiszemita vicc.

A poszt ma reggelre eltűnt. Mivel sejtettem, hogy így lesz, még tegnap este készítettem egy képernyőfotót a posztról. Talán elment a pálinka hatása, talán célba értek a kritikus és felháborodott hozzászólások. Talán a jelentések hatására a Facebook törölte a posztot. Mindannyiunknak jobb lenne, ha azért tűnt volna el a poszt, mert a polgármester úr kijózanodott. Minden értelemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Helyi

Közlekedés teljes sorompós vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban

2024. Május 18. 13:00, szombat | Helyi

Kis-gazda napközis tábor Lászlómajorban

7 éves kortól

2024. Május 18. 09:00, szombat | Helyi

Játék cserebere a csornai könyvtárban

A növény cserebere sikerén felbuzdulva most a kisebbekre is gondoltak.