Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 06. 20:36, péntek | Helyi
Forrás: Papp József

A döntés pillanata, a döntés tétje

A döntés pillanata, a döntés tétje

Választás előtti beszélgetés Szabó Zoltán képviselőjelölttel

- Szabó Zoltánt, a DK-Szolidaritás és az MSZP-Párbeszéd koordináció közös jelöltjét kérdeztük, mit érez a választás előtti utolsó napokban?

- Az emberek, Rábaköz és Sokoróalja lakói, férfiak, nők, fiatalok, idősek, hosszú évek nyomása után rádöbbentek, választhatnak, változtathatnak! Csak rajtuk múlik! A motiváció ezerféle. Sokaknak a félelemből, sokaknak a „kuporgatós jólétből jobban teljesítő országból”, még többeknek a valóságtól elrugaszkodott hazugságokból, az állandó démonokkal viaskodó háborúból lett elege! Az országos médiából cunamiként zúdul az emberekre mindaz, amit a kormány mond vagy tesz, korántsem az, ami a valóság. Magánkezekbe kerülő milliárdok, lebeszélt üzletek, kiszorított vállalkozók, mint a jéghegy csúcsa szúrja az emberek szemét! Választókerületünk is dicstelen előkelő helyezést kap a „Napelemgyár” című , most még beláthatatlan mélységű erkölcsi és anyagi szakadékával. Ahogy a tavaszi napsütés a rügyeket kipattintja, úgy nyílik tömegesen az emberek szeme! Itt az idő! Döntsünk a sorsunkról!

- A közvéleménykutatások ezt a tömeget mintha nem látnák! Mi az oka? Ki téved?

- Orbán rendszeréről sok rosszat el lehet mondani, de azt hogy hülye, azt nem . Viszont kiszámíthatóan, és bevált eszközökkel hazudnak. Ma már az emberek értik, mi a kormányzásuk célja: elképzelhetetlen mennyiséget, ezer milliárdokat lopni. Ez több mint félmillió ember éves nettó fizetése, amiből átlagosan, szerényen meg tudna élni! Hogy közben másról beszélnek? A zsebtolvaj talán szól, hogy „kezét csókolom, éppen meglopom.”? Szóval az emberek értik, bűnözők ne kormányozzák őket! Azt is értik, lejt a pálya, amit nem csak a szabályok, de a média, a plakátok erdeje és minden más befolyásol! Azt tapasztaltam, az emberek többsége változást akar! Ezt a Fidesz is pontosan tudja. Ezért a megtévesztéssel, fenyegetéssel, dezinformációkkal egyaránt operál. A Jobbik táborát megosztotta az elmúlt hónapok kerítéses őrületével, most a Jobbikot nem támadja, viszont támogatja azt a hírverést, hogy a Jobbik esélyes, mert ezzel megoszthatja a bizonytalan és elkötelezett ellenzéki szavazókat! Érdekében áll ez a Jobbiknak is, mert a téli ütközetbe majdnem belerokkant. A választók hallgatag tömegét hazugságokkal manipulálni veszélyes, de a Fidesz és a Jobbik sok kérdésben egy követ fúj, így ebben is!

- Ez nem teória?

- Azért mert az M1 TV nem mondja be, attól még igaz! Az érdekek és eszközök kiszámíthatók!

- Akkor mi jelent garanciát kormányt váltani akaróknak?

- Egy kicsit messzebb kezdem. A DK egy-az egy ellen üzenetét a választók is, a demokratikus pártok is megértették! Ekkor hirtelen újra előtörtek azok a pártok, akikről gyakorlatilag senki nem tud, és itt a csornai körzetben is 25 párt jelentkezett be. A legvégén kilenc jelölt maradt, elkerülve vélhetően a nagyobb botrányokat, de így is zavart okozhatnak. Amikor a mandátum 200 szavazaton múlhat, akkor kétszáz „eltévedt szavazat” éppen kisegítheti a Fideszt! A demokratikus oldal gerincét a Demokratikus Koalíció-Szolidaritás és az MSZP-Párbeszéd megteremtette.
A napokban látjuk, hogy mindenki ehhez igazodik, kivéve a Jobbik, aki sem viszaléptetésben, sem az új parlamentben nem vállal kötelezettséget, garanciát, hogy nem játszik össze egy akár Orbán nélküli Fidesszel. Az embereknek nem Orbán helyetti Simicska hiányzik, hanem a szabadságuk, a lelkük és a lehetőségeik!

A két hete zajló „százalékok csatájában” a legkülönfélébb, gyakorlatilag ellenőrizhetetlen számolások szisztematikusan torzítottak. Ez is az a bizonyos „a Jobbiknak érdeke, de a Fidesznek is jól jön” típusú befolyásolás, ami a Fidesz kommunikációs forgatókönyveit használja. Az emberekkel beszélve ezek a számolások nem állják meg a helyüket, ha ezerszer elmondják, sem válik igazzá! Ismerjük viszont Kovács László örökbecsű mondását, nem közvéleménykutatást, hanem választást kell nyerni! A döntés igazi tétje, hogy a fideszes képviselő helyett bejutó képviselő mit fog tenni? Ezért a garanciáért érdemes a mostani vasárnapot a demokrácia ünnepnapjává tenni!

-A szórólapján azt olvassuk: az esélyes ellenzéki jelölt. Milyen garanciákat tud adni a változást akaró választóknak?

- A garanciámhoz a választó eltökélt akarata az alap. 28.000 szavazattal a Rábaköz-Sokoróalja vidéke leveti magáról a „Fidesz vidék” bélyegét, ami lassan etikai kérdéssé válik! Én parlamenti képviselőként szavatolom a bűnös rendszer felszámolását törvényes eszközökkel, népszavazásra támaszkodó új alkotmányozást, hogy visszaadhassuk a magyarságnak a hazáját, jogait. Hogy koalíciós vagy szakértői kormányt támogathatok, az a kialakuló erőviszonyok kérdése. Ha pártlistán a DK-t vagy az MSZP-t támogatják, akkor sokkal nagyobb esélye lesz egy hatékony koalíciós kormányzatnak!
Röviden: mindenki, aki változást akar, az az egyéni lista első helyén Szabó Zoltán DK-ra teszi a szavazatot! Aki nem ide teszi az X-et, azt megtévesztették, vagy nem akarja a valódi változást!

- A Jobbik is esélyt és kormányváltást hirdet. Mi a különbség?

- Aki a Jobbikra szavaz, az a jobboldalt erősíti, és egy Orbán nélküli Jobbik-Fidesz kormányzásnak alapoz meg, ami Simicska Lajos stratégiai célja. Ebben az esetben blokkolhat minden olyan vizsgálatot, ami őt és ügyeit érintheti. Ha a választó biztos eredményt akar, akkor Szabó Zoltán DK jelöltre adja a szavazatát, amiből 28000 db kell. Ez a váltás matematikája, ez a váltás garanciája. Mindenki arról dönthet vasárnap, kezében a tollal, hogy garantált változást, tiszta lapot, normális életet kezdünk hétfőtől!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!