Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Április 06. 07:14, csütörtök | Sport
Forrás: mti

A Ferencváros nyerte a vízilabda Eurokupát

A Ferencváros nyerte a vízilabda Eurokupát

A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Eurokupát: a zöld-fehérek a finálé szerdai visszavágójának hatgólos előnnyel vágtak neki a Nagyvárad ellen, így a 7-7-es döntetlennel is magabiztosan hódították el a serleget.

A Ferencváros 19 esztendő elteltével nyert európai kupatrófeát azután, hogy 1998-ban a KEK-ben diadalmaskodott. Egy évvel korábban, az Eurokupa elődjének számító LEN Kupa döntőjében alulmaradt az Újpesttel szemben.

Magyar csapatok közül legutóbb 2009-ben a Szeged ünnepelhetett európai kupagyőzelmet: a LEN Kupában bizonyult a legjobbnak.

Eurokupa, döntő, visszavágó:
FTC-PQS Waterpolo - Digi Oradea (román) 7-7 (3-0, 1-3, 2-2, 1-2)
----------------------------------------------------------------
gólszerzők: Madaras 4, Avramovic 3, illetve Negrean 3, Raden, Georgescu, Diaconu, Pavlovic
A kupát 19-13-as összesítéssel a Ferencváros nyerte.


A Ferencváros két hete, a párharc első mérkőzésén 12-6-ra nyert Nagyváradon, így jelentős előnnyel várta a visszavágót. A magyar csapat játékosai előzetesen hangsúlyozták, a második mérkőzésen elsősorban az elején kell rendkívül fegyelmezetten vízilabdázniuk, mivel a Nagyvárad várhatóan mindent egy lapra feltéve rohamoz majd.

Varga Zsolt vezetőedző tanítványai maximálisan betartották, amit ígértek, gyakorlatilag az első negyedben eldöntötték a kupa sorsát: a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert rövid időn belül két kapáslövésnél villantotta meg bal kezét, míg Marko Avramovic elhajlásból vette be a vendégek kapuját.



A második felvonásban már a románoknak is akadtak szép megoldásai, de jelentősen nem tudtak faragni összesített hátrányukból.

A harmadik negyed elején újra Madaras vette elő kedvenc fegyverét, majd Avramovic lőtt gólt.

A zárófelvonásban már mindenki az ünnepre készült, a Nagyvárad egyenlített is, aztán Madaras megúszásból megszerezte negyedik gólját, a románok azonban a végén emberelőnyben egyenlítettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.