Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Augusztus 22. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Szövetség Csornáért

A fiatalok letelepedhessenek, a munkavállalók dolgozhassanak, az idősek biztonságban nyugalomban élhessenek

A fiatalok letelepedhessenek, a munkavállalók dolgozhassanak, az idősek biztonságban nyugalomban élhessenek

Bemutatkozik a Szövetség Csornáért képviselőjelöltje.

Füzi Tamás vagyok, csornai lakos, hivatásomat tekintve agronómus, környezetmérnök, egy csodálatos kislány büszke édesapja. Három éves korom óta Csornán élek, felmenőim generációk óta Csorna szülöttjei. Elemi tanulmányaimat a helyi Széchenyi István Általános Iskolában végeztem, érettségi vizsgámat a győri Bencés Gimnáziumban tettem le, majd egyetemi diplomámat Mosonmagyaróváron szereztem meg. Jelenleg oktató- és kutatómunkát végzek doktori tanulmányaim mellett.

A politika gyermekkorom óta érdekel. Szívesen követtem nyomon az ideológiák csatározását és a közélet alapértékek mentén történő formálását. Az elmúlt évek irányváltása viszont azt jelentette számomra, már nem az emberek jóléte és képviselete áll a politika fókuszpontjában, mint inkább a logikátlan költekezések hangzatos megmagyarázása, a polgárok elvakítása és hitegetése.

Kislányom megszületése után, családapa minőségemben egészen más szemmel néztem körül lakhelyemen, és azt kellett tapasztalnom, ez a település nem nyújtja mindazt, melyre családos emberként, munkavállalóként, vagy akár megnyugodni vágyóként szükségünk lenne. A városszerte jellemző kátyús, olykor használhatatlan járdák, a korlátolt és hiányos játszóterek, az enyhületet adó fasorok hiánya, a családi központok és parkok nemléte mind azt bizonyítja, ez a város nem nyújt vonzó alternatívát a fiatalok, családosok letelepedéséhez.
A város persze még sok tekintetben vált élhetetlenné, hiszen kórházunkat immáron megszokásból nevezhetjük kórháznak. Alapszolgáltatások sora hiányozik a rendszerből.
A munkavállalók reggelente kénytelenek elhagyni Csornát, és naponta akár órákat ingáznak Győrbe, Sopronba és Ausztriába azért, hogy a családjukat el tudják tartani.

Csorna az elmúlt évtizedben több mint félezer lakosát veszítette el a Belügyminisztérium nyilvántartása szerint, így jó eséllyel a város lakossága már jövőre 10.000 fő alá fog csökkenni. Ez kétségtelenül keserű jele annak, hogy az elmúlt évtized az ígéretek be nem váltásáról, a fejlesztések hiányáról szólt.

Tisztelt Választópolgárok!

Ajánlatom van Önök számára, melyben vállalom, hogy egy SZOLGÁLTATÓ és ÉLHETŐ város felépítéséért fogok dolgozni, mindezt azért, hogy a fiatalok vágyjanak letelepedni nálunk, a munkavállalók munkahelyeket találhassanak városunkban és az idősek biztonságban, nyugalomban élhessenek Csornán.
Vállalom, hogy a várost ért kihívásokra, az előttem álló feladatokra szakmai választ adok, munkámat elhivatottsággal végzem.

Kérem, október 13-án támogassanak szavazataikkal!

Füzi Tamás a Szövetség Csornáért ellenzéki összefogás képviselőjelöltje a 6.. számú választókerületben.
A választókerület:Arany János utca, Eötvös József utca, Gorkij utca, Kossuth Lajos utca, Köztársaság utca 1-11, Köztársaság utca 2-20, Mártírok tere, Park utca, Pásztori utca, Soproni út 42-58, Soproni út 53-65

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!