Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 29. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Castrum SC

A győri karate EB dobogójára is felállhattak a Castrum fiatal karatékái

A győri karate EB dobogójára is felállhattak a Castrum fiatal karatékái

1 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem

A XII. Open European Championship Kyokushin Karate bajnokság szombati utánpótlás napján a Castrum SC Kapuvár 5 fővel képviselte magát. 1 arany-, 3 ezüst- és 1 Európa bajnoki bronzéremmel gyarapították nemzetközi sikereiket a kapuvári versenyzők!

20 nemzet több mint 400 karatékája versenyzett az I.K.O.K.U Világszervezet EB címeiért. Az európai országokon kívül Kazahsztánból és Japánból is fogadtak indulókat a szervezők, ezzel is emelve a verseny színvonalát.

A szombati nap az utánpótlás versenyzőkről szólt, akik színültig megtöltötték a Győri Egyetemi Sportcsarnokot. A kapuvári Castrum 5 versenyzője érdemelte ki az indulást, akik maximális erőbedobással igyekeztek megszolgálni a bizalmat. Míg Serfőző Zalán, és Németh Virág a Gyermek (Kids) kategóriában szereztek ezüstérmet, addig Németh János a serdülő (Cadet) kategóriában állhatott fel a dobogó 2. fokára.

Serfőző Hanga a serdülő női kategóriában előbb KATA versenyszámban igyekezett a dobogóra jutni, de rögtön az első körben búcsúznia kellett a későbbi Európa bajnokkkal szemben. A küzdelemben viszont már nem talált legyőzőre, és büszkén mosolygott a nap végén a dobogó tetején hallgatva a magyar himnuszt, aranyéremmel a nyakában.

Csonka Lili előző héten Berlinben a 2. KWU Junior Európa bajnokságon épp hogy lemaradt a dobogóról. Most azonban kazah, svéd és lengyel ellenfelekkel harcolva wazarikkal vívta ki magának a Junior női -65 kg-os kategória EB bronzérmét.

Pantelics Bence vasárnap első felnőtt nemzetközi KATA versenyszámában indulva a 7. helyen végzett.

- Az I.K.O.K.U Világszervezet nyílt kontinens viadalán vettünk részt Győrben, ahol elég ütőképes csapattal sikerült megjelennünk. Míg az utánpótláskorú versenyzőinknél a nemzetközi szereplésre való bevezetés volt a cél, addig Bencénél a Shinkyokushin Karate prágai EB-jére adódott remek felkészülési lehetőségünk. Különösen örültem, hogy Győrben versenyezhettünk, mert fiataljaink a sok külföldi ellenfél ellenére otthon érezhették magukat. Tetszett a hozzáállásuk és az elszántságuk, melynek eredménye az 1 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem lett a nap végére!” – értékelte Sensei Pantelics Péter Castrum versenyzóinek szereplését.

Címkék: castrum, karate

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.