Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 29. 17:54, péntek | PR
Forrás: (x)

A hajhullás okai és hatékony kezelése

A hajhullás okai és hatékony kezelése

Télen meglepően sok nő panaszkodik drasztikus hajhullásról. Sok nő rémül meg, amikor egy-egy hajmosás alkalmával, egy maréknyi hajszállal találkoznak.

Valóban rémisztő, hiszen a nők egyik éke a hajuk, s bizony nem csak kellemetlen a hajhullással szembesülni, de még szorongást és egyéb lelki megbetegedést is okozhat.

Mi az oka a téli hajhullásnak?

Szakemberek egyöntetű véleménye szerint, ha egy-egy nap 100 hajszálat veszítünk el, akkor nincs ok aggodalomra. Idegeskedni csak akkor kell, ha ennél jóval több hajszáltól kell megválnunk nap, mint nap. Télen sokkal gyakrabban panaszkodnak az emberek hajhullásra és ennek számos oka lehet. Ilyenkor a beltéri levegő száraz, illetve a hideg, szeles időjárás miatt is előfordul, hogy nem csak a jól látható helyeken válik szárazzá a bőrünk és húzódik, illetve fáj, hanem a fejbőrünk is válhat szárazzá, ami bizony nem tesz jót a hajhagymáknak és a haj növekedésének. Ha nem is hullik a hajunk a téli, hideg hónapokban, sok jel mutatja, hogy valami gond van a hajunkkal. A haj lehet törékeny, fénytelen, sprőd és élettelené is válhat a kinézete, ami lássuk be, nem egy szép látvány.

Tippek a hajhullás megelőzésére, megállítására

A hajhullás nem csupán esztétikai probléma lehet, hanem egészségügyi gond is állhat a háttérben. Első lépésként tehát azt kell kideríteni, hogy nincsenek a háttérben hormonális gondok, vagy más betegségek. Ha mindent rendben találtak nálunk, akkor a megfelelő tápanyagok bevitelére kell törekednünk. Hajhullás esetén a következő vitaminok lehetnek a segítségünkre: A-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, B-vitamin és H-vitamin. Ez utóbbi vitamin segít a keratin képződésében, ami a haj szerkezetének egyik fő összetevője.

A fejbőr tisztántartása

Hajhullás esetén nagyon lényeges, hogy a fejbőr tisztaságára is gondosan ügyeljünk. Az is lényeges, hogy kiváló minőségű sampont használjunk, lehetőleg olyat, ami nem tartalmaz SLS-t, szilikonokat és más vegyszereket.

Fokozzuk a vérkeringést

A fejbőrnek is lehet rossz a vérkeringése, márpedig ez is okozhat hajvesztést. A vérkeringés felpezsdítését egy dermaroller segítségével is elérhetjük. Ez egy speciális henger, amely mikro tűket tartalmaz, amelyeknek vérkeringés fokozó hatásuk van.

Alkalmazzunk olajos hajpakolást

Ha nem törődünk a hajunkkal, ne is csodálkozzunk, hogy fénytelen és töredezett lesz, és egyre több hajszál int búcsút a fejbőrünknek. Az olajos hajpakolások csodát művelnek a hajjal, hiszen mélyen behatolnak a hajhagymákhoz és ily módon táplálják azokat. Az eredmény pedig dús, életteli, ragyogó fényű hajkorona lesz. A legjobb olajok a hajolajok a haj számára: jojoba olaj, olívaolaj, szőlőmag olaj, mandula olaj, kókuszolaj, ricinusolaj.

Használjunk hajmaszkot

Ma már remek hajmaszkokat lehet kapni. Nem csak illatosak, de táplálják és hidratálják is a hajszálakat. Mi magunk is készíthetünk hajpakolást természetes anyagok segítségével. A mézes- tojásos pakolás az egyik kedvenc a nők körében, amelyhez adhatunk pár csepp citromlevet és rozmaring illóolajat is. Ez utóbbi a haj növekedését is fokozza.

Hajnövesztő szérum

Hajunk növekedése és a hajhullás elkerülése érdekében, használhatunk különféle szérumokat is a hajunkra, hiszen a hatékony hajnövesztő szérum szintén táplálja a hajszálakat és serkenti a hajnövekedést.

A fotó forrása:
Nina Buday / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?