Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2019. Augusztus 17. 09:57, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A halálos motorosbaleset is óvatosságra figyelmeztet

A halálos motorosbaleset is óvatosságra figyelmeztet

Az elmúlt napokban több motoros baleset is történt Győr-Moson-Sopron megye útjain.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. augusztus 15-én 10 órakor Győrben, az 1-es számú főút és a Csipkegyári út kereszteződésében. A rendelkezésre álló adatok szerint, egy 32 éves győri férfi közlekedett kisteherautóval Abda felől, a Béke híd irányába, a külső forgalmi sávban. A Csipkegyári úthoz érve, a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzése ellenére a kereszteződésbe hajtott, ahol nekiütközött egy jobbról szabályosan érkező motorkerékpárnak. Az ütközés következtében a kétkerekű vezetője az úttestre zuhant és megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a 82-es számú főút 66. kilométerszelvényében, 2019. augusztus 15-én 18 óra 15 perckor. A rendelkezésre álló adatok szerint, egy 29 éves szekszárdi férfi közlekedett motorkerékpárral Győr felől, Nyúl irányába. Egy erősen jobbra ívelő kanyarban elvesztette irányítását járműve felett, majd a menetiránya szerinti bal oldalra átsodródva és az út menti árkon áthajtva, egy fának ütközött. A motoros a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt 2019. augusztus 15-én 10 óra 45 perckor Mosonmagyaróváron a Liszt Ferenc utcában. Egy 42 éves helybéli nő közlekedett személygépkocsival a Szent István út felől, a Kossuth út irányába. A kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget a Kossuth úton a kórház felől érkező motorkerékpárnak, amelynek következtében összeütköztek. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A balesetek elkerülésének érdekében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja a motorosok figyelmébe:

- Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

- Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

- Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 16:00, péntek | Helyi

Tájékoztató a mezőgazdasági munkálatokkal kapcsolatos tűzvédelmi és iparbiztonsági szabályokról

A megyében szerencsére csökken a mezőgazdasági tűzesetek száma.

2020. Május 29. 13:00, péntek | Helyi

Hétfőtől személyes ügyfélfogadás is lehetséges a Kapuvári Polgármesteri Hivatalban

Maszk és előzetes telefonos egyeztetés szükséges.

2020. Május 29. 09:00, péntek | Helyi

A hulladékszállítás ünnepi rendje

Tájékoztató

2020. Május 28. 16:00, csütörtök | Helyi

Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat a megyében

Továbbra sem árt az óvatosság!