Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2021. Január 08. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A havas úton lesodródott, és az árokba borult egy gépkocsi

A havas úton lesodródott, és az árokba borult egy gépkocsi

Megérkezett a tél – óvatosan közlekedjenek!

Ma hajnaltól kisebb-nagyobb intenzitással havazott Győr-Moson-Sopron megyében. Az utak havasak, hókásásak, nedvesek, helyenként csúszósak voltak.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet, hogy tekintettel a megváltozott időjárási körülményekre, fokozott óvatossággal közlekedjenek és tartsák be a téli közlekedésre vonatkozó szabályokat! Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra a mainál több havat jósol.

Ma reggel a havas, csúszós úton már történt egy baleset, ahol a tűzoltókra is szükség volt.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi péntek reggel a Halászi és Arak közötti úton. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózseli önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A kocsi sofőrje nem sérült meg a balesetben.

Fokozott óvatosságra kérnek mindenkit a további balesetek elkerülése érdekében!

A csapadék halmazállapota változhat, egyre gyakrabban fagypont alatt maradhat a hőmérséklet, előfordulhatnak ködös területek is. Csökken a látótávolság, az úton lévő hó, vagy az úttestre lecsapódó nedvesség fagypont alatti hőmérsékletnél csúszóssá teszi az utak burkolatát.

A téli csapadék – a hó, a havas eső, az ónos eső - a közlekedés során mindenki számára rejteget veszélyeket. A jeges úton a féktávolság tovább nő, és csökken a jármű kormányozhatósága.
Csak kifogástalan műszaki állapotú, a téli időjárásra felkészített gépjárművel induljanak útnak (téli gumi, fagyálló folyadék).
A balesetek megelőzése érdekében kérik a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a jégtől, a párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen.
A járművezetők mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket, tekintettel az esetleges ködös, esős, lefagyott útszakaszokra.
A téli időszakban a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata.
A gépjárművek üzemanyag tartályát töltsék fel, gondoskodjanak tartalék üzemanyagról is.
A gépjárműben ha hosszabb útra indulnak, legyen takaró, forró tea, mobil telefon.
Amennyiben a gépjárművel való közlekedés lehetetlenné válik, húzódjanak félre, és várják meg, amíg a síkosság mentesítést végző gépek járhatóvá teszik az útszakaszt.
Különös gondot kell fordítani a járdák síkosság mentesítésére is, melyet közterületen az önkormányzat, míg magánházak esetén a tulajdonos hajt végre. A csúszóssá vált utakon kerékpárral és gyalogosan is fokozottan óvatosnak kell lennünk!

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 17:00, hétfő | Helyi

Rábatamásiban kedd délelőtt szünetel az ivóvízellátás

Vezetkékjavítást végeznek.

2023. Június 05. 16:00, hétfő | Helyi

Baleset balesetet követett a múlt héten

A 22. héten történt

2023. Június 05. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2023. Június 05. 09:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.