Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Május 08. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A héten az országos program keretében a Rábaközben gyérítik a szúnyogokat

A héten az országos program keretében a Rábaközben gyérítik a szúnyogokat

Földi és légi permetezés is lesz

Harmadik hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Ezen a héten 70 ezer hektáron permetezik a vérszívókat szerte az országban.

A nyárias meleg miatt szinte az egész országban komoly szúnyogártalomról lehet beszélni. A helyzet kezelése érdekében a héten 283 település belterületén, összesen 70 ezer hektáron kezdik meg a kifejlett szúnyogok irtószerrel történő permetezését. Az intenzív védekezés első lépése azokat a területeket érinti, ahol a legjelentősebb a szúnyogártalom.

Budapest és Szeged mellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Veszprém megyében fogják az esti órákban földről és levegőből permetezni a szúnyogokat. Az irtószert olyan minimális mennyiségben juttatják ki, hogy az emberekre, melegvérű állatokra és növényekre teljesen ártalmatlan. A permetezés a méhekre veszélyes lehet, ezért a méhészek értesítése mindenhol időben megtörtént, hogy hol és mikor fognak permetezni a szakemberek.

A rábaközi program:

2018.05.08:Acsalag,Bősárkány, Csorna,Farád,Kóny,Maglóca,Bezi

2018.05.09 Acsalag, Árpás, Bágyogszovát, Barbacs, Bodonhely, Bogyoszló, Bősárkány, Cakóháza, Csorna, Dör, Egyed, Farád, Gyarmat, Jobaháza, Kisbabot,Kóny, Maglóca, Magyarkeresztúr, Markotabödöge, Mérges, Mórichida, Páli, Pásztori, Potyond, Rábacsanak, Rábacsécsény, Rábapordány, Rábasebes, Rábaszentandrás, Rábatamási, Rábcakapi, Sobor, Sopronnémeti, Szany, Szil, Szilsárkány, Tárnokréti, Vág, Zsebeháza, Győrsövényház, Fehértó, Bezi, Agyagosszergény , Babót, Hövej,Osli,Rábakecöl, Veszkény, Szárföld, Vitnyéd, Beled

2018.05.10 Árpás, Mérges, Rábacsanak, Rábacsécsény, Rábaszentandrás, Sobor, Szany, Kapuvár

A tervek szerint a három nap alatt 6507 hektáron légi, 7187 hektáron földi permetezést végeznek a Rábaköz felsorolt településein. A részletes program táblázata földi és légi bontásban ide kattintva olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.