Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2018. Május 08. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A héten az országos program keretében a Rábaközben gyérítik a szúnyogokat

A héten az országos program keretében a Rábaközben gyérítik a szúnyogokat

Földi és légi permetezés is lesz

Harmadik hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Ezen a héten 70 ezer hektáron permetezik a vérszívókat szerte az országban.

A nyárias meleg miatt szinte az egész országban komoly szúnyogártalomról lehet beszélni. A helyzet kezelése érdekében a héten 283 település belterületén, összesen 70 ezer hektáron kezdik meg a kifejlett szúnyogok irtószerrel történő permetezését. Az intenzív védekezés első lépése azokat a területeket érinti, ahol a legjelentősebb a szúnyogártalom.

Budapest és Szeged mellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Veszprém megyében fogják az esti órákban földről és levegőből permetezni a szúnyogokat. Az irtószert olyan minimális mennyiségben juttatják ki, hogy az emberekre, melegvérű állatokra és növényekre teljesen ártalmatlan. A permetezés a méhekre veszélyes lehet, ezért a méhészek értesítése mindenhol időben megtörtént, hogy hol és mikor fognak permetezni a szakemberek.

A rábaközi program:

2018.05.08:Acsalag,Bősárkány, Csorna,Farád,Kóny,Maglóca,Bezi

2018.05.09 Acsalag, Árpás, Bágyogszovát, Barbacs, Bodonhely, Bogyoszló, Bősárkány, Cakóháza, Csorna, Dör, Egyed, Farád, Gyarmat, Jobaháza, Kisbabot,Kóny, Maglóca, Magyarkeresztúr, Markotabödöge, Mérges, Mórichida, Páli, Pásztori, Potyond, Rábacsanak, Rábacsécsény, Rábapordány, Rábasebes, Rábaszentandrás, Rábatamási, Rábcakapi, Sobor, Sopronnémeti, Szany, Szil, Szilsárkány, Tárnokréti, Vág, Zsebeháza, Győrsövényház, Fehértó, Bezi, Agyagosszergény , Babót, Hövej,Osli,Rábakecöl, Veszkény, Szárföld, Vitnyéd, Beled

2018.05.10 Árpás, Mérges, Rábacsanak, Rábacsécsény, Rábaszentandrás, Sobor, Szany, Kapuvár

A tervek szerint a három nap alatt 6507 hektáron légi, 7187 hektáron földi permetezést végeznek a Rábaköz felsorolt településein. A részletes program táblázata földi és légi bontásban ide kattintva olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 07:00, hétfő | Helyi

Hol lesz áramszünet a héten a Rábaközben?

Hálózatkarbantartás miatt lesz áramszünet.

2020. Január 26. 17:23, vasárnap | Helyi

Decemberben tűnt el ez a lány, a rendőrök keresik

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2020. Január 25. 10:00, szombat | Helyi

A védőnő válaszol a szülők kérdéseire és problémáira

Baba-mama klub Szanyban

2020. Január 24. 16:00, péntek | Helyi

Felújítás miatt átmenetileg bezár a könyvtár Bősárkányban

Tájékoztató