Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2018. Május 08. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A héten az országos program keretében a Rábaközben gyérítik a szúnyogokat

A héten az országos program keretében a Rábaközben gyérítik a szúnyogokat

Földi és légi permetezés is lesz

Harmadik hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Ezen a héten 70 ezer hektáron permetezik a vérszívókat szerte az országban.

A nyárias meleg miatt szinte az egész országban komoly szúnyogártalomról lehet beszélni. A helyzet kezelése érdekében a héten 283 település belterületén, összesen 70 ezer hektáron kezdik meg a kifejlett szúnyogok irtószerrel történő permetezését. Az intenzív védekezés első lépése azokat a területeket érinti, ahol a legjelentősebb a szúnyogártalom.

Budapest és Szeged mellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Veszprém megyében fogják az esti órákban földről és levegőből permetezni a szúnyogokat. Az irtószert olyan minimális mennyiségben juttatják ki, hogy az emberekre, melegvérű állatokra és növényekre teljesen ártalmatlan. A permetezés a méhekre veszélyes lehet, ezért a méhészek értesítése mindenhol időben megtörtént, hogy hol és mikor fognak permetezni a szakemberek.

A rábaközi program:

2018.05.08:Acsalag,Bősárkány, Csorna,Farád,Kóny,Maglóca,Bezi

2018.05.09 Acsalag, Árpás, Bágyogszovát, Barbacs, Bodonhely, Bogyoszló, Bősárkány, Cakóháza, Csorna, Dör, Egyed, Farád, Gyarmat, Jobaháza, Kisbabot,Kóny, Maglóca, Magyarkeresztúr, Markotabödöge, Mérges, Mórichida, Páli, Pásztori, Potyond, Rábacsanak, Rábacsécsény, Rábapordány, Rábasebes, Rábaszentandrás, Rábatamási, Rábcakapi, Sobor, Sopronnémeti, Szany, Szil, Szilsárkány, Tárnokréti, Vág, Zsebeháza, Győrsövényház, Fehértó, Bezi, Agyagosszergény , Babót, Hövej,Osli,Rábakecöl, Veszkény, Szárföld, Vitnyéd, Beled

2018.05.10 Árpás, Mérges, Rábacsanak, Rábacsécsény, Rábaszentandrás, Sobor, Szany, Kapuvár

A tervek szerint a három nap alatt 6507 hektáron légi, 7187 hektáron földi permetezést végeznek a Rábaköz felsorolt településein. A részletes program táblázata földi és légi bontásban ide kattintva olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 13. 19:20, péntek | Helyi

Jövő szombatra szemétszedési akciót hirdettek Szanyban

A tisztább faluért

2019. Szeptember 13. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2019. Szeptember 13. 09:56, péntek | Helyi

Az erdőtüzek megelőzésére hívták fel a figyelmet

Szeptember 12-én már 11. alkalommal nyitotta meg kapuit Sopronban az innoLignum Sopron 2019 - Erdészeti és Faipari Kiállítás és Szakvásár

2019. Szeptember 12. 16:37, csütörtök | Helyi

Életveszélyes sérülés lett a vita vége Fehértón

A gyanúsítottat és a sértettet is őrizetbe vették a győri rendőrök.