Városlista
2020. március 28, szombat - Gedeon, Johanna

Hírek

2020. Március 11. 15:06, szerda | Sport
Forrás: honvedfc.hu

A Honvéd Öregfiúkcsapata továbbra is vezeti a bajnokságot - FOTÓK

A Honvéd Öregfiúkcsapata továbbra is vezeti a bajnokságot - FOTÓK

Csaknem 3 hónapos szünet után folytatódott az Öregfiúk Kiemelt Bajnoksága.

A Honvéd BK az élről várhatta a folytatást, egy-egy pont előnnyel a második Ferencváros és a harmadik MTK előtt – a riválisok hétfőn játszottak, mindketten győzelemmel rajtoltak, az FTC 7-1-re, az MTK 12-0-ra nyert.

A Honvédban Bárányos Zsolt hosszú eltiltása után újra csatasorba állt, pontosabban állhatott volna, de balszerencséjére a bemelegítésnél megsérült. Két új játékost is igazolt a klub, Földesi Jánost és Pisont Istvánt, előbbi már be is mutatkozott a csapatban.

A Honvéd úgy kezdett, ahogy egy bajnokaspiránshoz illik, támadólag lépett fel, beszorította ellenfelét. A vendégek láthatólag kontratámadásokra rendezkedtek be, olykor a büntetőterületen belül 8-9 miklósi játékos is tolongott. Nyomasztó fölényben játszott a Honvéd, ennek ellenére majdnem megtréfálta a csapatot a zöld-fehérben játszó rivális, de Plókai éber volt és lábbal hárított. A 16. percben remek támadást vezettek a Honvéd játékosai, amelynek végén Trembulyák szerezhette volna meg a vezetést, de 13 méterre a kaputól ellökték, a játékvezető azonban nem észlelt szabálytalanságot és továbbot intett.

A 22. percben megszerezte a Honvéd a vezetést. Szamosi Tamás remek labdával hozta helyzetbe Trembulyákot, aki egy szép csellel „leültette” a kapust, elhúzta mellette a labdát és négy méterről az üres kapuba gurított, 1–0. Alig telt el két perc, Trembulyák újabb gólt szerezhetett volna, de ezúttal célt tévesztett a labdája. Sokan attól féltek, hogy a ritka vendég akciók között Plókai elszundikál a kapuba, de a 26. percben a hazaiak kapusa éberségét bizonyítva újra lábbal hárította a vendégek próbálkozását. Két perc múlva a nagy kedvvel játszó Szamosi Tamás a Bábiktól kapott labdát 14 méterről bombázta a bal felső sarokba, 2–0.

A második félidőben az újonnan igazolt Földesi János folytatta a játékot Máj Zoltán helyett, és alig kezdődött el a második játékrész, amikor a Honvéd növelte előnyét. Tóth Csaba cselezgetett a büntetőterületen belül és csak szabálytalanul tudták szerelni, a tizenegyest a „sértett” magabiztosan lőtte a hálóba, 3–0. Az 56. percben szilveszteri bakiparádéba illő gólt láthattunk, a vendégek hálóőre a kapuját messze elhagyva akart tisztázni Tóth Csaba elől, de lyukat rúgott, a Honvéd támadója köszönte a lehetőséget és néhány lépés után az üresen hagyott kapuba gurította a labdát, 4–0. Két perc múlva Trembulyák látványos emelését tapsolta meg a közönség, a csatár azonban néhány centit tévedett. Az 59. percben a vendégek kapufáig jutottak, jelezve, hogy nem mondtak le a góllövésről. A 60. percben Szamosi beadásába lépett bele szerencsétlenül az egyik vendégvédő, a labda pedig a jobb sarokban kötött ki, 5–0. A 63. percben Földesi perdítése a jobbkapufát érintve hagyta el a játékteret. A 69. percben Cserna révén a szigetszentmiklósiak megszerezték a becsületgóljukat. A 75. percben Szamosi Tamás remek labdával szöktette Trembulyákot, aki 12 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, 6–1.

Mindhárom bajnokaspiráns győzelemmel kezdett tehát, így a tabella élmezőnye nem változott. A Honvéd legközelebb, március 16-án hétfőn 19 órától a negyedik helyen álló Pénzügyőr Pasaréti úti otthonában lép pályára.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 26. 07:40, csütörtök | Sport

Rally - Csomós Mixi: Türelmesen várunk és folyamatosan készülünk

A rally bajnokságok rajtját egész Európában elnapolták, de az East Motorsport párosa, Csomós Mixi és Nagy Attila így is talál magának bőven elfoglaltságot

2020. Március 25. 07:15, szerda | Sport

Rally: Abszolút és kategória győzelem, avagy a két tesó a dobogón

Interjú Dián Máté és Dudás Gergő autóversenyzőkkel az FRT.HU Kupa márciusi fordulója után.

2020. Március 24. 16:04, kedd | Sport

Rally: Sikeres tesztverseny a Hondával

Az FRT.HU Kupán vett részt Gutai Marcell a csapatával a Juhász Racing-gel. Marcit kérdezem a verseny után.

2020. Március 24. 15:26, kedd | Sport

Egy évvel elhalasztották az olimpiát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.