Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 26. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI

A hőség miatt a hétvégére felfüggesztik a kamionstopot

A hőség miatt a hétvégére felfüggesztik a kamionstopot

Felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén, a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból

2013. július 27-én és 28-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a kamionok a magyarországi utakon - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti - emlékeztetett közleményében a szaktárca.A lépést az teszi indokolttá, hogy az országos tiszti főorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el 2013. július 29-én éjfélig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hőmérséklet a következő napokban árnyékban is elérheti, meghaladhatja a 37-38 fokot, tehát az év eddigi legmelegebb időszaka várható.

A kamionstop a főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben a júliusi és augusztusi hétvégéken.A közleményben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hétvégi szabadtéri tömegrendezvények - különösen a Forma-1 Magyar Nagydíj - miatt arra kéri a fuvarozókat, hogy körültekintően válasszák meg útvonalukat, és lehetőség szerint kerüljék el a személygépkocsik és motorkerékpárok forgalmával fokozottan terhelt szakaszokat.

A rendelkezés következménye viszont az itt a Rábaközban, hogy a 86-os főút kamionforgalma legalább szombat estére leállt. Akkor az út mentén élők egy héten legalább egy nap nyitott ablaknál, nyugodtabban alhattak. A csornai városközpont forgalma sem csitul a hétvégére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!