Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 21. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: hetfokc.hu

A IV. Rábaköz Kupa összefoglalója

A IV. Rábaköz Kupa összefoglalója

U7, U8-as csapat eredményes szereplésének összefoglalója képekkel, videókkal

A 2015-ös programsorozatunknak nagy lelkesedéssel, de vékonyka pénztárcával vágtak neki a szervezők Abban viszont egészen biztosak voltak, ha törik vagy akár szakad, de idén sem maradhat el a Rábaköz legjelentősebb kézilabda gálája. Gondjaik orvoslására a Tondach Magyarország sietett elsőként a segítségükre. Azonban Csorna Város Önkormányzata, Győri ETO KC, Tarpay és Tóth Bt., Paletta és a Cserpes Sajtműhely is jelentős szerepet vállalt abban, hogy 43 csapat küzdhetett meg 4 korosztályban a Rábaköz Kupáért.

Idén az U7-es korosztály volt a legfiatalabb, kik megharcolhattak a helyezésekért. Ez természetesen nem jelentette azt, hogy a 9 benevezett csapatban csak 2007-es lányok szerepelhettek, hisz 2008-as lányainktól mi sem vették el a lehetőséget.

Keszeg Anikó az elsősök csapat edzője így nyilatkozott a rendezvényt követően: nagy izgalommal várták a lányok a Kupát, hisz még csak az elmúlt egy-két hétben kezdtük el gyakorolni ezt a felállású (3+1) játékot. Ettől függetlenül a mérkőzések alatt, bátran és erőszakosan játszottak, és kezdtek ráérezni a játék lényegére. Most a legfontosabbnak azt tartom, hogy ebben a játékban nélkülözhetetlen játék elemeket megismerjék, gyakorolják. Gratulálok kis csapatomnak a Kupán elért 6. helyezésükhöz.

2007-es lányok edzője Megyesi Ferenc így értékelte a Kupa mérkőzéseit: a játékosok közül sajnos többen is nagyon izgultak a mérkőzések megkezdése előtt és alatt. Nem azt tudták nyújtani, amit igazából tudnak, ill. amit kértem tőlük. Kisgyerekek lévén a kiegyensúlyozott teljesítmény tőlük még nem várható el, de mindig öröm számomra, ha látom, mennyire hajtanak. Valahol érthető is ez az izgalom, hiszen többüknek ez volt az első ilyen játékforma. Ettől függetlenül, egy-két játékosnál megvolt az igazi küzdés és alkalmazta az edzésen gyakoroltakat. Gondolok itt cselezésekre, illetve kapus teljesítményre. Úgy látom, már nagyon kell a lányoknak a megérdemelt pihenés, hisz nem csak a sportban kell teljesíteniük, hanem az iskolában is. A Kupán elért 4. helyezésünket nem az idei legjobb teljesítményünkkel hoztuk, de amit évközben nyújtottak lányaim, az előtt csak megemelni tudom a kalapomat!

U7-es eseményről készült videó-összefoglaló megtekinthető itt.

Az U8-as csapat bárhol is szerepelt idén megyék szerte, nem tudott a dobogókról leszorulni. Ennek ellenére hazai pályán sem mehettek biztosra. Nem lehetett tudni a benevezett 18 csapatból ki okozhat igazi meglepetést, esetleg hol borul a papírforma. Arról nem is beszélve, hogy érmes helyezésekre több csapat is jogosan pályázott.

Idősebb, 2006-os tanítványaival Megyesi Ferenc megkoronázta az idei szezont, hisz legjobban az ember hazai környezetben szereti a trófeát a magasba emelni. „Mit mondhatnék egy ilyen remek napot követően? Amit eddig tanultunk, alkalmazták a lányok a pályán, amit kértem tőlük teljesítették. Amit a hazai környezet elvárt tőlük bőven felülmúlták, nem hogy nem ijedtek meg a lehetőségektől, de csak úgy szárnyaltak. Magamban még azt is megkérdeztem a mérkőzések alatt, ezek tudják, hogy kívülről teljesen azt a benyomást keltik, hogy legyőzhetetlenek. Mikor szorosabbra fordult néhány mérkőzés a véghajrában, csak ráztak magukon egyet, az ellenfelek pedig meginogtak. Egy biztos, ma minden összejött! Azonban nem szállunk el magunktól, inkább építkezünk tovább, ebből a Kupagyőzelemből pedig bőven tudunk erőt gyűjteni a fáradt napokon.”

U8-as eseményről készült videó-összefoglaló megtekinthető itt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.