Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 07. 13:49, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kanállal etetett babák ducibbak lesznek

A kanállal etetett babák ducibbak lesznek

Azok a babák, akik szoptatás után pépes ételeket kapnak, kövérebbek lesznek, mint azok a csecsemők, akik saját maguk döntik el mit esznek - állítják kutatók.

A kanállal etetett kicsik, a pépes gyümölcsöktől és zöldségektől édesszájúakká válnak - állítja egy nottingham-i egyetem kutatócsoportja 155 gyerek tanulmányozása után.

Azok a csecsemők, akiknek megengedik, hogy saját maguk egyenek szilárd ételeket, inkább az olyan laktató szénhidrátokat kívánják, mint a pirítós. Ez a korai 'önszabályozás', segít vékonyságuk megőrzésében - írja a BBC.

A kutatók arra jöttek rá, hogy a bébiételekkel etetett babák gyakrabban elhíznak, bár összességében fiatalkorban mindkét csoportban egészséges súlynak örvendenek.

Dr. Ellen Townsend, a kutatás vezetője úgy gondolja: az, hogy engedjük kisbabánkat olyan ételeket enni, melyeket maguk választanak, az alapjait jelentheti az egészséges gyerekkori étkezésnek.

A tanulmányban megfigyelt 155 20 hónap és 6 év közötti gyereket figyeltek meg. A szülők által kitöltött kérdőívek alapján a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy azok a gyerekek, akik az elejétől fogva a saját kezükkel ettek és ők választhatták ki, hogy mit tesznek szájukba, inkább a szénhidrát-dús ételeket választották úgy, mint a pirítós kenyér és a tészta, nem pedig az édes, cukros bébi-pürék - írja a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: babák, csecsemők, kutatók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.