Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2012. Február 07. 13:49, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kanállal etetett babák ducibbak lesznek

A kanállal etetett babák ducibbak lesznek

Azok a babák, akik szoptatás után pépes ételeket kapnak, kövérebbek lesznek, mint azok a csecsemők, akik saját maguk döntik el mit esznek - állítják kutatók.

A kanállal etetett kicsik, a pépes gyümölcsöktől és zöldségektől édesszájúakká válnak - állítja egy nottingham-i egyetem kutatócsoportja 155 gyerek tanulmányozása után.

Azok a csecsemők, akiknek megengedik, hogy saját maguk egyenek szilárd ételeket, inkább az olyan laktató szénhidrátokat kívánják, mint a pirítós. Ez a korai 'önszabályozás', segít vékonyságuk megőrzésében - írja a BBC.

A kutatók arra jöttek rá, hogy a bébiételekkel etetett babák gyakrabban elhíznak, bár összességében fiatalkorban mindkét csoportban egészséges súlynak örvendenek.

Dr. Ellen Townsend, a kutatás vezetője úgy gondolja: az, hogy engedjük kisbabánkat olyan ételeket enni, melyeket maguk választanak, az alapjait jelentheti az egészséges gyerekkori étkezésnek.

A tanulmányban megfigyelt 155 20 hónap és 6 év közötti gyereket figyeltek meg. A szülők által kitöltött kérdőívek alapján a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy azok a gyerekek, akik az elejétől fogva a saját kezükkel ettek és ők választhatták ki, hogy mit tesznek szájukba, inkább a szénhidrát-dús ételeket választották úgy, mint a pirítós kenyér és a tészta, nem pedig az édes, cukros bébi-pürék - írja a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: babák, csecsemők, kutatók

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 14:23, hétfő | Belföld

Orbán Viktor a Roszatom vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval - tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 05. 14:22, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

A héten 13 vármegye 441 településén, több mint 90 ezer hektáron irtja a szúnyogokat a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF hétfőn az MTI-t.

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.