Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 29. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A karácsonyi moziszezon két nagy produkciója is közel háromórás lesz

A karácsonyi moziszezon két nagy produkciója is közel háromórás lesz

Közel háromórás lesz a karácsonyi moziszezon két nagyszabású produkciója is: a Martin Scorsese rendezte A Wall Street farkasa és Peter Jackson filmje, A hobbit folytatása.

A Variety értesülése szerint A hobbit: Smaug pusztasága 2 óra 40 percig tart majd a mozikban, míg Scorsese pályafutása leghosszabb filmjét készítette el a 2 óra 59 perces Wall Streettel.
"Nagyon gyors film" - jelentette ki a karácsony második napján debütáló Scorsese-rendezésről egyik forgatókönyvírója, Terrence Winter. A Leonardo DiCaprio főszereplésével forgatott filmet gyártó Paramount egyik vezetője pedig "őrült, ellenállhatatlan, nagyszerű" alkotásként jellemezte. A Jordan Belfort tőzsdekirály felemelkedéséről és bukásáról szóló produkcióban Jonah Hill, Matthew McConaughey és Jon Favreau is szerepel.
A Warner Bros. és a New Line első hobbit-filmje, amely világszerte több mint egymilliárd dolláros bevételt hozott, húsz perccel hosszabb volt, mint a december 12-én a mozikba kerülő Smaug pusztasága. Az új-zélandi Peter Jackson háromrészes, térhatású fantáziafilmet forgatott J.R.R. Tolkien A hobbit című regényéből. A harmadik epizódot jövő decemberben láthatják a nézők.
Scorsese 2003-as, öt Oscar-díjas, Aviátor című filmje is két óra 48 percig tartott, és csak Észak-Amerikában 102 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.
A Variety egy bennfentes stúdióvezetőt is idézett, aki megjegyezte: azért az más tészta lenne, ha a közel háromórás filmeket ismeretlen filmesek jegyeznék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.