Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 02. 06:30, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A katásoknak február 25-éig kell elküldeniük a bevételi nyilatkozatot

A katásoknak február 25-éig kell elküldeniük a bevételi nyilatkozatot

A katásoknak február 25-éig kell elküldeniük a 20KATA nyomtatványt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), a bevételi nyilatkozat tavaly óta az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) is elkészíthető,

így egyszerűbb, gyorsabb a kitöltés - hívta fel a figyelmet az adóhivatal az MTI-nek küldött hétfői közleményében.

Kifejtik, hogy az ONYA-ban a katások jelentős része, mindössze három adat megadásával - időszak, hónapok száma és elért bevétel - online teljesítheti a tavalyi évről szóló elszámolást a február 25-ei határidőig. A webes alkalmazás használatához nincs szükség külön segédprogramra, ugyanakkor a korábbi nyomtatványkitöltő - az ÁNYK - valamennyi funkcióját biztosítja.

Hangsúlyozzák, hogy az ügyintézés az ONYA-ban gyorsabb és egyszerűbb, mert az elektronikus azonosítás után az alkalmazás automatikusan betölti a NAV által ismert adatokat, ezért a felhasználónak már csak a tartalmi adatokat kell beírnia. Az ONYA-ban a saját ügyek intézése mellett meghatalmazottként is el lehet járni - emelte ki a NAV.

Rámutatnak arra, hogy a szolgáltatást azok a katások is használhatják, akiknek a minimális három adaton túl egyéb információkat is meg kell adniuk, vagy százalékos mértékű adót, társasági adót, vagy késedelmi pótlékot kell bevallaniuk. A korábban megszokott automatikus számítások, figyelmeztetések is működnek, és az online fizetés lehetősége is adott.

Az online nyomtatványok köre folyamatosan bővül a NAV honlapjáról elérhető Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.