Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 24. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A kereskedők támogatását kérik a magyar tojástermelők

A kereskedők támogatását kérik a magyar tojástermelők

A magyar tojástermelő és tojáscsomagoló vállalkozások arra kérik a forgalmazókat és a kereskedőket, hogy vállaljanak szerepet a magyar tojástermelés fenntartásában - közölte a Baromfi Termék Tanács szerdán az MTI-vel.

Az érdekképviselet az uniós túlkínálat, valamint a takarmány-, az energia- és a munkaerőköltségek jelentős emelkedése miatt sürget változásokat.

A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége szerint a belföldi vállalkozások már csaknem egy éve önköltség alatti árakon kénytelenek eladni az étkezési tojást. A tojásonkénti 3-5 forintos veszteség ellensúlyozására, az állattartóknak a legolcsóbban előállított, M-es méretű étkezési tojások darabjáért ma legalább 40 forintot kellene kapniuk - írták.

A közlemény szerint átlagos árrés esetén nem változnának jelentősen a fogyasztói árak sem. A forgalmazók és a kereskedők ezért - mint fogalmaztak - támogathatnák a tojásszektort azzal, ha megfizetnék az árakkal a termelők munkáját. A magyar tojás jó minőségű, élelmiszerbiztonsági szempontból megbízható, a rövid ellátási lánc pedig a legkisebb környezetterheléssel biztosítja az állandó kínálatot - hangsúlyozták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.