Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 28. 14:56, kedd | Belföld
Forrás: mszp.hu

A KLIK nem a megoldás, hanem maga a probléma

A KLIK nem a megoldás, hanem maga a probléma

Az Összefogás oktatáspolitikusainak sajtóközleménye.

Hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása – sok egyéb mellett ezeket a megállapításokat írta le a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökének tevékenységéről Szabó Balázs miniszteri biztos, miután hetekig vizsgálta az államosított közoktatás legfőbb irányító szervét.Szabót tavaly ősszel nevezték ki, hogy világítsa át a Kliket, azóta már nem kormánybiztos, és tevékenységéről sem adtak ki információt. Az Index megszerezte a munkája eredményeit összegző jelentést.

A jelentéssel kapcsolatban adtak ki sajtóközleményt az Összefogás oktatáspolitikusai.

A közoktatás átalakításáéért felelős Hoffmann Rózsának és a Fidesznek immár papírja is van arról, hogy az általuk létrehozott Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a legfeleslegesebb intézmény a rendszerváltás óta.

Az Orbán-kormány miniszteri biztosa által a KLIK belső működéséről készült ellenőrzés eredménye lesújtó tényeket tartalmaz ugyan, de meglepetést nem: az államosított közoktatást irányító szervezet úgy rossz, ahogy van, és mára az iskolák körüli káosz első számú okozójává vált. A KLIK nem a megoldás, hanem maga a probléma.

Szabó Balázs miniszteri biztos többek között a KLIK gazdálkodását, szervezeti működését, külső-belső kommunikációját és informatikai beruházásait ellenőrizve ugyanazokra a megállapításokra jutott, mint korábban mi is: a szervezet nem csak súlyos működési zavarokkal és költségvetési deficittel küzd, hanem törvénytelenül is működik.

Arra kérünk minden iskolaigazgatót, szülőt, diákönkormányzatot, szakszervezetet, önkormányzati kollégát és az oktatási rendszer minden szereplőjét, hogy olvassák el a tanulmányt és győződjenek meg róla: a KLIK drága, felesleges és rosszul vezetett intézmény. Nincs rá szükség! A kormányváltás után megszüntetjük!

Kunhalmi Ágnes,
MSZP

Hiller István,
MSZP

Szelényi Zsuzsanna
Együtt-PM

Niedermüller Péter,
DK

Címkék: klik, oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal