Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2021. November 28. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és Kataszrófavédelmi Igazgatós

A ködös, csapadékos hidegben a csúszós utakon növekedett a balesetek száma

A ködös, csapadékos hidegben a csúszós utakon növekedett a balesetek száma

Óvatosan az utakon!- ezt ajánlják a rendőrök és a tűzoltók is.

Éjszaka fagypont alá süllyed a hőmérséklet, ködös idő, már csapadék is nehezítheti a közlekedést. A téliessé váló időjárás miatt az útviszonyok is változnak és sajnos a balesetek is gyakoribbak.

Megcsúszott az úton, fának ütközött, majd tetejére borult csütörtökön kora reggel egy személygépkocsi a Rábacsanakot és Szanyt összekötő út 24-es kilométerszelvényénél. A járműben csak a vezetője utazott, aki beszorult. A csornai hivatásos tűzoltók feszítővágó és feszítőhenger segítségével szabadították ki a sofőrt és átadták a mentőknek. Könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

A tűzoltók fokozott óvatosságra kérnek mindenkit a további balesetek elkerülése érdekében!

A csapadék halmazállapota változhat, egyre gyakrabban fagypont alatt maradhat a hőmérséklet, előfordulhatnak ködös területek is. Csökken a látótávolság, az úton lévő hó, vagy az úttestre lecsapódó nedvesség fagypont alatti hőmérsékletnél csúszóssá teszi az utak burkolatát.

A téli csapadék – a hó, a havas eső, az ónos eső - a közlekedés során mindenki számára rejteget veszélyeket. A jeges úton a féktávolság tovább nő és csökken a jármű kormányozhatósága.
Csak kifogástalan műszaki állapotú, a téli időjárásra felkészített gépjárművel induljanak útnak (téli gumi, fagyálló folyadék).
A balesetek megelőzése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a jégtől, a párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen.
Javasoljuk, hogy a járművezetők mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, tekintettel az esetleges ködös, esős, lefagyott útszakaszokra.
A téli időszakban a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata.
A gépjárművek üzemanyag tartályát töltsék fel, gondoskodjanak tartalék üzemanyagról is.
A gépjárműben ha hosszabb útra indulnak, legyen takaró, forró tea, feltöltött mobil telefon.
Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a https://www.met.hu címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a https://www.utinform.hu/hu -n olvashatnak.

A megye rendőrei az elmúlt napokban számos baleset helyszínére vonultak, ahol a baleset létrejöttében nagy szerepet játszott a megváltozott időjárás, és az, hogy a járművezetők ehhez még nem alkalmazkodtak.

Mosonszentmiklós külterületén, a 8501-es számú úton közlekedett személygépkocsival 2021. november 26-án 22 óra 30 perckor Abda felől Mosonszentmiklós irányába egy 29 éves győri férfi. Haladása során – mivel járműve sebességét nem az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg – a nedves úton megcsúszott és áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahonnét tovább sodródott, és az úttest mellett lévő optikai terelő oszlopnak ütközött, majd egy vízelvezető árokban egy fának csapódott. A balesetben a sofőr megsérült, ezért őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az utak biztonsága és a balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a téli idő beköszöntével különös óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek! A türelmes és toleráns magatartással sokat tehetnek a közlekedés biztonságáért! Ne feledjék, a közlekedési balesetek megelőzhetők!

...hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: baleset, , havas eső, köd, tél

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 09:00, szerda | Helyi

Az egyszerűsített foglalkoztatás már online is bejelenthető

Új szolgáltatással bővült az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás.

2022. Január 18. 13:00, kedd | Helyi

Kidőlt fák, megbontott tetők, leszakított villanyvezetékek a hétfői viharos szélben

Harmincöt járművel több mint százötven tűzoltó számolta fel a viharos szél okozta károkat.

2022. Január 18. 09:00, kedd | Helyi

Válasszátok a Soproni Szakképzési Centrum középiskoláit!

Mit és hol tanulhatsz a középiskolákban?