Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 30. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Kóny Község Önkormányzata

A kónyi önkormányzat a facebook-on nem vitatkozik

A kónyi önkormányzat a facebook-on nem vitatkozik

A testület megerősítette Aller Imre polgármester állítását.

Az M85-ös gyorsforgalmi út Győr-Kóny szakaszának avatóünnepsége után válaszolt kérdéseinkreAller Imre Kóny polgármestere. Elmondta, hogy az út avatóünnepségére nem kapott meghívást. A polgármester nyilatkozatára sajtónyilvános válasz sehol nem jelent meg, de a facebook-on több posztban is azt állították néhányan, hogy Aller Imre kapott meghívót az eseményre, de nem ment el. Legutóbbi ülésén a kónyi képviselő-testület nyilatkozatban erősítette meg polgármestere állítását. Ezzel is jelezni kívánták, hogy nem személyes ellentétről vagy vitáról van szó. A testület által elfogadott nyilatkozatot szó szerint közöljük.

Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének
63/2015.(VI.24.) HATÁROZATA

Kóny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbi„Nyilatkozat” –ot teszi közzé:

"Kóny Község Önkormányzatának Képviselő-testületehosszú évek óta aktív részese és segítője volt az M85 Győr-Csornagyorsforgalmi út előkészítésének és megépítésének.Döntéseinkkel mindig támogattuk a fejlesztést,biztosítottuk annak Kónytól elvárt feltételeit. Éppen ezértmegütközéssel vettük tudomásul, hogy a községünkszámára oly fontos beruházás Győr-Kóny szakaszánakKóny határában rendezett ünnepélyes avatására ésátadására sem polgármesterünket, sem a képviselő-testülettagjait nem hívták meg.

Az külön meglepetés voltszámunkra, hogy választókerületünk országgyűlésiképviselője közösségi oldalakon többször is valótlanulállította, hogy Kóny polgármestere meghívást kapott.Nekünk az a fontos, hogy településünk lakói gyorsabban,kényelmesebben, biztonságosabban utazhatnak az új úton.

A kialakult vita miatt azonban kijelentjük, hogy Kónypolgármestere és a képviselő-testület tagjai egy főkivételével nem kaptak meghívót, amit érthetetlennek ésudvariatlannak tartunk. Az ezzel ellentétes valótlanállításokat kikérjük magunknak. Közösségi portálon errőlviszont nem vagyunk hajlandók méltatlanul vitatkozni.
Önkormányzatunk mindig a hatályos törvényeknekmegfelelően járt és jár el."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!