Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 29. 12:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

A koraszülötteket segíti adventi vásárának bevételével a Ficsak

A koraszülötteket segíti adventi vásárának bevételével a Ficsak

A koraszülötteket támogatja vasárnapi, adventi vásárának bevételével a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) - mondta a szervezet alapítója kedden az M1 aktuális csatornán.

Király Nóra közölte: adventi vásárukat második alkalommal rendezik meg, idén a Millenárison december 3-án. Elmondta, tavasszal kezdődött a szervezés, akkor döntöttek a tavaly részt vevő szervezetekkel közösen arról, hogy a koraszülötteket támogatják a vásár bevételével, és a Melletted a helyem egyesületre esett a választásuk. Hozzátette: a kisbabák anyatejes táplálását is szeretnék segíteni.

Közölte, tavaly 1,5 millió forintot gyűjtöttek egy félnapos rendezvénnyel, akkor a daganatos és leukémiás gyermekeket segítő Őrzők Alapítványt támogatták, idén ennél több pénzt szeretnének.

Király Nóra elmondta azt is, hogy mintegy száz szervezet, cég és közéleti szereplő csatlakozott a kezdeményezéshez. A vásáron csak kézműves termékeket, karácsonyi kiegészítőket, így egyebek mellett mécseseket, süteményeket, mézeskalácsot, karácsonyfadíszt, adventi koszorút lehet majd kapni - sorolta a Ficsak alapítója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni