Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Szeptember 10. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

A kórház hiánya elhomályosítja az emléktábla fényét

A kórház hiánya elhomályosítja az emléktábla fényét

Kristófné Horváth Erzsébet polgármesterjelölt sajtótájékoztatója.

Sajtótájékoztatót tartott ma Kristófné Horváth Erzsébet polgármesterjelölt (MSZP DK) a tegnapi csornai emléktábla avatással kapcsolatban.

- Végtelenül álszent „ünnepséget” tartottak tegnap Csornán a Kokas háznál. A 100 éve közadakozásból létrehozott kórház alapítójának emléktáblát avattak. Azok avattak emléktáblát, akik 2007-ben tüntettek a senki által nem tervezett „kórházbezárás” ellen, 2 éve azonban kormányra kerülve szívfájdalom nélkül elintézték, önkormányzati vezetőként szótlanul eltűrték a csornai Margit kórház aktív ellátásainak megszüntetését.- mondta el a polgármesterjelölt.

Szép dolog a csaknem egy éve óriástáblán ígérgetett új járóbeteg szakrendelő. Szükség is van rá, de az nem kórház. Az elfekvő ápolási osztály sem kórház. A rehabilitáció sem kórház.

Míg 1928-ban 55 anya szült gyermeket kórházunkban, a kormány döntése miatt 2 éve egyetlen újszülöttnek a személyi adataiban sem szerepel, hogy születési helye: Csorna. A Margit kórházban ma nem szülnek, nem műtenek, pedig 1915 februárjában már műtéti beavatkozást is végeztek itt.

Minden elismerésünk az eszközök, anyagi források, minimális munkafeltételek hiányában is kitartó orvosoknak, ápoló és kiszolgáló személyzetnek. Az ő emberfeletti munkájuk azonban nem feledteti, hogy elvették tőlünk azt, amit elődeink nekünk építettek.

A Kórház alapkövét 1913. október 12-én rakták le, s a következő szöveg került mellé: „Ezt az épületet betegtársaink vigasztalására és gyógyítására emeltük!”

Dr. Kokas Lajos nem emléktáblát akarna, ha élne, hanem azt, hogy az általa alapított kórház, amelyik a maga korában élen járt ellátásaiban és műtéti megoldásaiban, ma is működhessen, ahogyan azt az alapkő letételekor is jelezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.