Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 31. 09:37, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A kórházban elhunyt a kapuvári támadás áldozata

A kórházban elhunyt a kapuvári támadás áldozata

Az elkövetőnek most már emberölésért kell felelnie

Amint azt korábban megírtuk, B. Gábor 32 éves kapuvári lakos 2018. július 27-én az esti órákban súlyosan bántalmazta volt barátnőjét annak otthonában. Azért látogatta meg, hogy megpróbálja rávenni, kezdjék újra kapcsolatukat. A nő elutasította, ezért összeszólalkoztak. A veszekedés odáig fajult, hogy elkezdte fojtogatni a sértettet. A cselekmény közben ért haza a nő édesapja, aki lányához azonnal segítséget hívott. Cselekménye elkövetése után a bántalmazó ismeretlen helyre távozott. A sértettet a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol 2018. július 30-án este életét vesztette. A bántalmazót a rendőrök 24 órán belül elfogták, a megyei rendőr-főkapitányságra előállították és - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsított a kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2018. július 30-án előterjesztést tett B. Gábor letartóztatására. Az elkövetőnek most már emberölésért kell felelnie.

FRISSÍTÉS

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség letartóztatást indítványoz a múlt pénteken Kapuváron megvalósított előre kitervelten elkövetett emberölés gyanúsítottjával szemben.

A megalapozott gyanú szerint a harminckét éves terhelt 2017. július 27-én az esti órákban azért kereste fel korábbi barátnőjét, mert nem tudta feldolgozni a szakításukat. Kapuvárra kést, fémdrótot és bálakötöző zsineget is vitt magával.

A házban a gyanúsított és a sértett között veszekedés bontakozott ki azon, hogy a sértett szórakozni indult. Ekkor a gyanúsított a bálazsinórt hátulról a sértett fején átvetette, és a sértettet addig fojtogatta, míg el nem ájult.

A sértetthez az éppen megérkező édesapja hívott segítséget, a gyanúsított pedig távozott a helyszínről.

A sértett a kórházi ápolása során életét vesztette.

Az ügyészség szerint a letartóztatás törvényi feltételei fennállnak, ezért – elfogását követően – indítványt tett a gyanúsított letartóztatására. A 10 évtől 20 évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt megvalósító gyanúsított ugyanis a helyszínről elszökött, és továbbra is fennáll az esetleges szökés veszélye. Emellett tartani kell az eljárás meghiúsításától is, hiszen a bűncselekmény eszközeit elrejtette.

A letartóztatás kérdésében a Győri Járásbíróság hoz a mai napon döntést.

FRISSÍTÉS

Előre kitervelten elkövetett emberölés gyanúja miatt kedden jogerősen elrendelték egy férfi letartóztatását, aki július 27-én este megölte volt élettársát Kapuváron - tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-t. Havasiné Kulcsár Petra elmondta, a Győri Járásbíróság megalapozottnak találta a veszélyt, hogy a 32 éves gyanúsított elrejtőzik, mert a férfi a tett helyszínéről is elszökött, és bizonyítékokat igyekezett eltüntetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.