Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Február 04. 13:41, kedd | Belföld
Forrás: mszp.hu

A kormány alkalmatlan és méltatlan az ország vezetésére

A kormány alkalmatlan és méltatlan az ország vezetésére

Dr Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese reagált így tegnap a miniszterelnök napirend előtti felszólalására.

A kormány öntelt és erőszakos, ráadásul mindez nem párosul hozzáértéssel - reagált a miniszterelnök napirend előtti felszólalására Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A politikus azt mondta, az államadósság jelenleg több mint 2010-ben volt, miközben 3 ezer milliárd forintnyi megtakarítást vettek el az emberektől.

Mint mondta, a kormány hiteltelen gazdaságpolitikája és hiteltelen politikusai miatt gyenge jelenleg a forintárfolyam, és ezért fizetnek ma a devizahitelesek 70 százalékkal nagyobb törlesztőrészletet, mint négy éve, miközben a rendszerváltás óta a legtöbb adót bevezető kormány a jelenlegi.

Úgy fogalmazott: a kormány az elmúlt években elfoglalta és leépítette a demokratikus intézményeket az Alkotmánybíróságtól, az Állami Számvevőszéken át a választási szervekig, mesterien használta az Országgyűlést a korrupciós ügyei legalizálására, a nyomozó hatóságokat pedig ezek elkenésére, ez azonban szerinte pusztán gátlástalanság kérdése és "tisztességes demokrata" akkor sem csinál ilyet, ha kétharmados többséggel rendelkezik a parlamentben.

Harangozó Tamás kiemelte: a felfoghatatlan mértékű korrupció, a demokratikus játékszabályok felrúgása és a politikai kizárólagosságra való törekedés már sokakról lepereg, hiszen a kormánynak nem jutott ideje az emberekkel foglalkozni. Szerinte ezt mutatja, hogy jelenleg minden második ember létbizonytalanságban él, másfélmillió ember nyomorog és félmillió gyerek éhezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.