Városlista
2021. június 24, csütörtök - Iván

Hírek

2016. Május 25. 07:39, szerda | Belföld
Forrás: mti

A kormány oktatási átszervezési javaslatáról tárgyal a parlament

A kormány oktatási átszervezési javaslatáról tárgyal a parlament

Összesen hét kormányoldali előterjesztést tárgyal ma az Országgyűlés. A képviselők egyebek mellett vitát kezdenek a kabinet oktatási átszervezési javaslatáról,

amely a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyébe tankerületi központokat hozna létre az iskolák egységes állami fenntartására.

Az ülésnap reggel 9 órakor egy nemzetközi szerződés kihirdetéséről, valamint egy jogharmonizációs célú indítványról szóló vitával kezdődik. Ezután következik az emberi erőforrások miniszterének oktatási témájú változtatási javaslatainak tárgyalása. Balog Zoltán indítványa a Klik átalakítása mellett differenciált béremelést adna a pedagógusoknak.

Ezt követően a településkép védelméről, valamint a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságról szóló előterjesztések általános vitáit bonyolítják le, míg utolsóként az MFB-törvény módosítása kerül terítékre kereszténydemokrata politikusok kezdeményezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 24. 05:00, csütörtök | Belföld

Történelmi áramfogyasztási rekordot hozott a kánikula

Új történelmi rekordot ért el Magyarország nyári villamosenergia-fogyasztása kedden, június 22-én a rendszertehelés elérte a 6660 megawattot (MW), 27,7 Celsius-fokos napi átlaghőmérséklet mellett

2021. Június 23. 15:05, szerda | Belföld

Elítéltek szexuális erőszak miatt egy iskolai gondnokot

Jogerősen 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla egy iskolai szexuális erőszakkal vádolt férfit - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

2021. Június 23. 13:05, szerda | Belföld

Versenyjogban is világelsők a magyar joghallgatók

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (ELTE ÁJK) csapata nyerte a világ legrangosabb versenyjogi perbeszédversenyének 2021-es fordulóját - közölte az egyetem az MTI-vel.

2021. Június 23. 11:02, szerda | Belföld

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte: szombaton már kora délutántól számos izgalmas programmal,