Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 03. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kormánybiztos szerint megengedhetetlen, hogy a bankok áthárítsák a költségeket

A kormánybiztos szerint megengedhetetlen, hogy a bankok áthárítsák a költségeket

Németh Szilárd szerint az elfogadhatatlan, hogy az emberek elveszítsék jövedelmük egy jelentős részét azért, mert a bankok áthárítják a tranzakciós illetéket. Némelyik bank nagyon eldobta a kalapácsot – jelentette ki a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos az közszolgálati televízióban annak kapcsán, hogy egyre több pénzintézet hárítja át az ügyfelekre a tranzakciós illetéket - írja a hirado.hu.

Németh Szilárd hangsúlyozta: az nem lehet, hogy az emberek emiatt elveszítsék a jövedelmük egy jelentős részét. Abból az évi 95 ezer forintból, amit az emberek most a rezsicsökkentésből megspórolnak, a bankok egy jelentős szeletet le szeretnének szelni – mondta a fideszes politikus, aki szerint pártja a hétvégi frakcióülésen foglalkozik a témával. Bejelentik egyébként az újabb 10 százalékos rezsicsökkentést, ami érinti a gáz, az áram és a távhő árát.

A politikus beszélt arról is, hogy a rezsicsökkentés rendkívül sok fogyasztóvédelmi problémát hozott a felszínre. Megemlítette a 10 ezer forintos kötbért, aminek a lényege: ha megállapítják, hogy a szolgáltató nem megfelelően állította ki a számlát és tájékoztatta a fogyasztót, akkor nem csak büntetést kell fizetnie, hanem minden egyes érintett ügyfelének 10 ezer forintos kötbért is. Mint mondta: tíz távhőszolgáltató 560 millió forint kötbért fog hamarosan kifizetni 56 ezer háztartásnak.

Arra, hogy sokan a szolgáltatók kivonulásától tartanak, a politikus úgy reagált: 'ez egy biztos piac, amelyet senki nem akar elveszíteni'.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.