Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 17. 11:10, kedd | Belföld
Forrás: mti

A koronavírus-helyzet javítja a vevők alkuhelyzetét a lakáspiacon

A koronavírus-helyzet javítja a vevők alkuhelyzetét a lakáspiacon

Javul a vásárlók alkuhelyzete a lakáspiacon az új koronavírus-járvány okozta idegenforgalmi visszaesés miatt - írta a Világgazdaság kedden az ingatlan.com összefoglalójára hivatkozva.

A lap kiemelte, hogy egyre több alkalmi vétel lehet a következő két-három hónapban.

Miután a tulajdonosok több lakást akarnak majd kiadni, csökkenhet az albérletek ára – tették hozzá.

Valószínűsíthető, hogy a befektetési céllal vásárolt ingatlanokat hosszú távú bérbeadással tudják hasznosítani a tulajdonosok.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője azt mondta, hogy a járvány hatása gyorsan begyűrűzött a mindennapokba. A lakáspiacon alapvető változásokat hozott az új helyzet. A személyes tapasztalatszerzés helyett még inkább felértékelődik a részletes információkat tartalmazó online hirdetések szerepe – tette hozzá.

Az elmúlt hetekben visszaesett a kereslet, a kínálat azonban bővült.

A szakértő szerint jelentősebb árleszállítás nem várható a teljes piacot tekintve, de a korábbi évekhez képest jóval gyakoribbakká válhatnak az alkalmi vételek, a vásárlók pedig többet alkudhatnak, mert 10-15 százalékkal kevesebben vannak, mint a veszélyhelyzet kihirdetése előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.