Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2020. Március 27. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos információk vállalkozásoknak

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos információk vállalkozásoknak

Keres-kínál oldalt indított honlapján a kamara.

Az elmúlt napokban örömmel tapasztaltuk, hogy a kamarai gazdasági mentőcsomag javaslatokból számos intézkedés született (https://gymsmkik.hu/megjelentek-az-ujabb-gazdasagi-csomag-reszletei) – ugyanakkor továbbra is hangoztatnunk kell, hogy a kedvezményeket iparágtól függetlenül kell biztosítani a vállalkozásoknak, hiszen a jelen helyzetben szinte valamennyi iparág érintett.

A vállalkozói igények és felajánlások eredményeként elindítottunk a kamara honlapján egy COVID19 – KERES-KÍNÁL oldalt („Kamarai szolgáltatások” menüpont, https://gymsmkik.hu/covid-19), ahol elsősorban szolgáltatások, informatikai megoldások, munka- és egészségbiztonsági termékek kínálatára és keresletére érkeztek javaslatok. Amennyiben az oldalon olyan szolgáltatót vagy terméket talál, ami az Ön munkáját segítheti a kialakult helyzetben, kérjük vegye fel a kapcsolatot az adott vállalkozással! Amennyiben Ön is szeretne ajánlatot elhelyezni az oldalon, vagy konkrét terméket keres, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal a gyoriterseg@gymskik.hu e-mail címen.

Az Elnökség a kialakult gazdasági helyzet és a vállalkozói likviditást segítő intézkedés javaslatok alapján mérlegelte a 2020. évi kamarai tagdíj számlák márciusi kiküldését az önkéntes kamarai tagok felé. Az Elnökség döntése értelmében a 2020. évi kamarai tagdíjak első részszámlák nem a megszokott ütemezésben – márciusban –, hanem június hónap folyamán kerülnek kiküldésre.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felé korábban megküldött gazdasági javaslatcsomagokat követően most iparági összesítéseket végzünk, és ágazat-specifikus intézkedésekre vonatkozó javaslatokat továbbítunk a kormányzat felé. Köszönjük együttműködésüket és javaslataikat, ezek alapján a kereskedelem (bolti kereskedelem, szállítmányozás, vendéglátás, turizmus), a szolgáltatási szektor, az ipar (gépipar, élelmiszeripar, textilipar, faipar, építőipar, műanyagipar, közszolgáltatás), és a kézműipar (szépészet, kreatív iparágak) felvetéseit juttatjuk el az MKIK-nak.

Továbbra is folyamatos tájékoztatást nyújtunk az aktuális intézkedésekről, illetve nemzetközi kitekintéssel segítjük az import-export-orientált vállalkozásokat:

· Március 23-án megjelent Kormányrendelet intézkedések összefoglalója (https://gymsmkik.hu/megjelentek-az-ujabb-gazdasagi-csomag-reszletei)

· Digitális megoldások: kamarai díjmentes tanácsadás (https://gymsmkik.hu/ujabb-gazdasagi-valsag-nyerteskent-is-kijohetnek-a-cegek-segit-a-digitalizacio-)

· Nemzetközi kitekintés (https://gymsmkik.hu/nemzetkozi-kitekintes-20200323)

· Fizetési kedvezmények lehetősége és igénylése (PwC Magyarország tájékoztatója, https://gymsmkik.hu/-gazdasagi-dontesek-a-covid-19-tukreben-)

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 09:00, szerda | Helyi

Hagyományőrző íjászversenyt rendeznek Sopronnémetiben

Gyalogos és kenus íjászat.

2021. Június 22. 14:00, kedd | Helyi

Előadássorozat a szenvedélybetegségek megelőzéséről

A szervezők kérik, hogy az előadás megkezdése előtt 15-30 perccel érkezzenek a gördülékeny regisztráció érdekében.

2021. Június 22. 11:16, kedd | Helyi

A legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendeltek el

Csütörtök éjfélig biztosan érvényben marad.

2021. Június 22. 09:00, kedd | Helyi

Egyre több a szabadtéri tűz

A szabadtéri tüzek döntő többségét emberi figyelmetlenség okozza.