Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. November 22. 09:51, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A korrupció visszaszorításáról vitázik hétfőn a parlament

A korrupció visszaszorításáról vitázik hétfőn a parlament

Az Országgyűlés hétfőn fejezi be aktuális kéthetes ülését, a képviselők a kormányhoz intézett kérdések után a korrupció visszaszorításáról vitáznak.

Az ülésnap délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd kérdések és azonnali kérdések következnek.

A parlament honlapján elérhető információk alapján az emberi erőforrások miniszterétől több frakció is választ vár majd. A fideszes Kovács József arról érdeklődik, hogy tovább csökkennek-e a kórházi várólisták, a jobbikos Dúró Dóra arra kíváncsi, mikor lesz végre béremelés a kulturális ágazatban, míg az LMP-s Ikotity István azt kérdezi, mi a logika újabb felsőoktatási szakok megszüntetése mögött.

Ezzel egy időben a szocialista Kiss László arra vár majd választ a fejlesztési minisztertől, hogy a III. kerületieknek meddig kell még elviselniük a közlekedési káoszt.

A képviselők az ülésnap végén a Jobbik kezdeményezésére a korrupció visszaszorításáról és a korrumpálódott politikusok elszámoltatásáról vitatkozhatnak, akár több mint 8 órában. Az ellenzéki párt kezdeményezését az MSZP és az LMP is támogatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.