Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2016. Január 18. 07:52, hétfő | Külföld
Forrás: Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:

A közel-keleti helyzetről egyeztetnek hétfőn az uniós országok külügyminiszterei

A közel-keleti helyzetről egyeztetnek hétfőn az uniós országok külügyminiszterei

Tanácskozást tartanak hétfőn az európai uniós tagállamok külügyminiszterei, az ülésnek elsősorban a szíriai és az iraki helyzet kérdése lesz a középpontjában - közölte egy magas rangú EU-diplomata Brüsszelben.

A külügyi tanács keretében két informális munkareggelire is sor fog kerülni: az egyiket Magyarország és Ausztria szervezi közösen, a másikat pedig Dánia. Előbbin a macedón, utóbbin az ukrán külügyminiszter vesz részt.

Ukrajna meghívásával EU-források szerint újabb lendületet kívánnak adni az ukrán reformfolyamatnak, illetve demonstrálni szeretnék, hogy az Európai Unió komolyan gondolja a reformok támogatását és ehhez eszközöket is biztosít. Egy név nélkül nyilatkozó illetékes ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy az unió a valaha volt legnagyobb pénzügyi támogatását Ukrajnának folyósítja.

A külügyminiszterek ezután a szíriai helyzetről fognak tárgyalni, azon belül is a bécsi egyeztetések folytatásának lehetőségeiről.

Ezt Irak témája követi: a tárcavezetők megvitatják, hogy milyen módon lehetne a leghatékonyabban támogatni az egyes értékelések szerint a széteséshez közelítő iraki államot. Az iraki válság súlyosbodása a térség stabilitása szempontjából katasztrofális következményekkel járna, fokozná a környező országokra és Európára nehezedő migrációs nyomást.

Az informális munkaebéden a jordániai diplomácia vezetője vesz részt, utána pedig az ukrán válságról tanácskozásnak az uniós külügyminiszterek.

Címkék: eu, közel-kelet, unió

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 29. 08:00, vasárnap | Külföld

Az osztrákok több mint fele kész részt venni az országos tesztelésen

Ausztriában a lakosok több mint fele hajlandó részt venni abban a jövő héten induló, az egész országra kiterjedő antigén-tesztelésben, amelynek célja,

2020. November 29. 05:00, vasárnap | Külföld

Továbbra is csökken az új fertőzések napi száma Csehországban

Csehországban továbbra is csökken az újonnan azonosított koronavírus-fertőzések napi száma.

2020. November 28. 17:00, szombat | Külföld

Harmadik hete csökken a koronavírus terjedése Spanyolországban

Spanyolországban harmadik hete csökken a koronavírus terjedése; az egészségügyi minisztérium jelentése szerint a százezer lakosra vetített átlagos esetszám, amely a hónap elején még 525 volt, pénteken 307-re csökkent.

2020. November 28. 14:01, szombat | Külföld

Újra kinyithatnak a kereskedelmi egységek Belgiumban

Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket árusítanak