Városlista
2021. szeptember 18, szombat - Diána

Hírek

2016. Január 18. 07:52, hétfő | Külföld
Forrás: Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:

A közel-keleti helyzetről egyeztetnek hétfőn az uniós országok külügyminiszterei

A közel-keleti helyzetről egyeztetnek hétfőn az uniós országok külügyminiszterei

Tanácskozást tartanak hétfőn az európai uniós tagállamok külügyminiszterei, az ülésnek elsősorban a szíriai és az iraki helyzet kérdése lesz a középpontjában - közölte egy magas rangú EU-diplomata Brüsszelben.

A külügyi tanács keretében két informális munkareggelire is sor fog kerülni: az egyiket Magyarország és Ausztria szervezi közösen, a másikat pedig Dánia. Előbbin a macedón, utóbbin az ukrán külügyminiszter vesz részt.

Ukrajna meghívásával EU-források szerint újabb lendületet kívánnak adni az ukrán reformfolyamatnak, illetve demonstrálni szeretnék, hogy az Európai Unió komolyan gondolja a reformok támogatását és ehhez eszközöket is biztosít. Egy név nélkül nyilatkozó illetékes ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy az unió a valaha volt legnagyobb pénzügyi támogatását Ukrajnának folyósítja.

A külügyminiszterek ezután a szíriai helyzetről fognak tárgyalni, azon belül is a bécsi egyeztetések folytatásának lehetőségeiről.

Ezt Irak témája követi: a tárcavezetők megvitatják, hogy milyen módon lehetne a leghatékonyabban támogatni az egyes értékelések szerint a széteséshez közelítő iraki államot. Az iraki válság súlyosbodása a térség stabilitása szempontjából katasztrofális következményekkel járna, fokozná a környező országokra és Európára nehezedő migrációs nyomást.

Az informális munkaebéden a jordániai diplomácia vezetője vesz részt, utána pedig az ukrán válságról tanácskozásnak az uniós külügyminiszterek.

Címkék: eu, közel-kelet, unió

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 18. 15:03, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 227,6 millió, a halálos áldozatoké 4,68 millió a világon

A világon 227 611 994 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 678 822 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint

2021. Szeptember 18. 09:55, szombat | Külföld

Csak oltottak dolgozhatnak az állami hivatalokban Szlovéniában

Csak oltási és gyógyulást tanúsító igazolással végezhetik a munkájukat az állami hivatalokban dolgozók Szlovéniában - jelentette ki Bostjan Koritnik közigazgatási miniszter pénteken Ljubljanában.

2021. Szeptember 18. 06:00, szombat | Külföld

Meghaladta az egymilliárdot Kínában a teljes körűen beoltottak száma

Meghaladta az egymilliárdot azoknak a száma Kínában, akik megkapták a Covid 19-cel szembeni teljes védettséghez előírt védőoltások szükséges mennyiségű dózisát

2021. Szeptember 17. 18:02, péntek | Külföld

A francia elnök szerint hamarosan feloldhatók a korlátozások

Emmanuel Macron államfő csütörtökön úgy vélte, hogy a koronavírus-járvány mutatóinak folyamatos javulása miatt el lehet kezdeni gondolkodni a korlátozások feloldásáról, beleértve a védettségi igazolás használatát is.