Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2023. December 09. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A közelmúltban több balesetet is okozott az elsőbbségadás elmulasztása

A közelmúltban több balesetet is okozott az elsőbbségadás elmulasztása

Az elsőbbség megadása kötelező!

A vezető közlekedési baleseti okok között szerepel az elsőbbségi szabályok megszegése. A közelmúltban Győr-Moson-Sopron vármegye útjain történt személyi sérüléssekkel járó baleseteknél több esetben fordult elő, hogy ezt az előírást szegték meg a közlekedés résztvevői.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében az alábbiakra hívja fel az úton lévők figyelmét:

A KRESZ az elsőbbségi joggal kapcsolatosan az alábbiak szerint rendelkezik:

“Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására.”

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek, az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblák előírásaira nagyobb figyelmet fordítsanak!

Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy elsőbbsége csak annak van, akinek megadják! Amennyiben az adott úton a gépjárművezetőnek elsőbbségi joga van, ezt a másik autóstól sajnos nem minden esetben kapják meg, ezért a saját érdekükben fokozott óvatosságot és körültekintő vezetést javaslunk számukra is!

Közlekedjenek türelmesebben, a téli időjárás miatt megváltozott útviszonyokra legyenek tekintettel! A reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban vezessenek, figyeljenek a közlekedésben résztvevő járművekre, gyalogosokra egyaránt! Vezetésük során igyekezzenek megérteni a másik sofőr, vagy gyalogos szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 16:00, péntek | Helyi

Éves programegyeztető megbeszélés Mihályiban

Intézményeket, civileket hívnak.

2024. Március 01. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Március 01. 09:00, péntek | Helyi

Új bank automata Veszkényben

Tájékoztató

2024. Február 29. 16:00, csütörtök | Helyi

Március 1-től új tarifarendszer lép életbe a helyközi tömegközlekedésben

A bérleteknek 2024. március elsejétől elérhető lesz immár a napijegy változata is.