Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2011. December 25. 14:55, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A közszférát is végtörlesztésre buzdítja Orbán

A közszférát is végtörlesztésre buzdítja Orbán

A közszférában dolgozóknak is a végtörlesztést ajánlja a kormányfő. Orbán Viktor levélben figyelmeztetett: már csak december 30-ig van lehetőség a kedvezményes kamatozású forinthitel igénylésére.

A közalkalmazottak és tisztviselők ugyanakkor nem kapnak vissza nem térítendő támogatást a hitelhez.

A miniszterelnök levelében valószínűsíti, hogy a közszféra tagjai figyelemmel kísérték a kormány eddigi, a devizahitelesek megmentéséért folytatott küzdelmeit. Orbán végtörlesztésre bíztatja a közalkalmazottakat és köztisztviselőket is, hozzátéve azonban, hogy az idő sürget: akik kedvezményes alapú forinthitelt szeretnének, azok december 30-ig jelezhetik igényüket a devizahitelt nyújtó banknál és munkaadójuknál – mindkét jelentkezés szükséges, ezek nélkül nincs lehetőség a végtörlesztésre.

A levél szerint a munkahelyi vezetők januárban tájékoztatják majd alkalmazottaikat a kamattámogatott forinthitel részleteiről – a témával kapcsolatban addig Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőt kérdezhetik az érdeklődők. Orbán továbbá arra is rámutat: a végtörlesztésre adott kölcsön nem számít bele az igénylő munkabérébe vagy egyéb juttatásaiba és nem is helyettesíti azokat.

A közszféra dolgozói nem vehetnek fel vissza nem térítendő támogatást vagy előrehozott fizetést a végtörlesztéshez – ezt munkáltatói kölcsönből kell megoldaniuk, aminek nagysága attól függ, hány kiskorú gyermek van az igénylő háztartásában.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).