Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 08. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

A legtöbben sms-ben kérik adóbevallási tervezetük postázását

A legtöbben sms-ben kérik adóbevallási tervezetük postázását

Figyelem, március 16-án lejár a határidő!

Az eddig beérkezett adatok alapján már 17 ezren kérték Győr-Moson-Sopron megyében a NAV-tól, hogy postázza ki adóbevallási tervezetüket. Akinek nincs ügyfélkapuja, március 16-ig még kérheti a postázást. Az ügyfélkapuval rendelkezők pedig március 15-től online elérhetik szja-bevallási tervezetüket, akár okostelefonon is.

Akinek még nincs ügyfélkapuja, érdemes nyitnia, mert ügyfélkapuval már 2017. március 15-től megtekintheti, szükség esetén online kiegészítheti, módosíthatja a NAV által készített adóbevallási tervezetét. Az ügyfélkapu regisztrációhoz – ami mindössze néhány percig tart és a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain is elvégezhető – személyazonosító igazolványra és érvényes e-mail címre van szükség.

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők bevallási tervezetük postai megküldését 2017. március 16-ig kérhetik adóazonosító jelük és születési dátumuk feltüntetésével a NAV honlapján, sms-ben, írásban, formanyomtatványon, telefonon vagy személyesen. Az sms-t a 06-70/717-7878-as számra kell küldeni. Az üzenetben az adatokat szóközzel elválasztva kell megadni a következő sorrendben: SZJA adóazonosító jel születési dátum pontok nélkül (ééééhhnn) pl. SZJA 8888888888 19800101

Mivel a törvényben meghatározott határidő munkaszüneti napra, március 15-ére esik, ezért még egy napot nyernek az adózók, vagyis még március 16-án is jelezhetik, ha kérik a bevallási tervezetük postázását. A beérkezett igénylések alapján az ügyfélkapuval nem rendelkezők az adóbevallási tervezetet 2017. május 2-ig kapják meg postán. Március 16-a után a postai megküldés már nem kérhető, a tervezetet papír alapon már csak személyesen az ügyfélszolgálatokon lehet kérni.

Győr-Moson-Sopron megyében eddig 17 ezren kérték a NAV-tól, hogy postázza ki bevallási tervezetüket. A legnépszerűbb benyújtási mód az sms, a kérelmek több mint fele így érkezett be. A NAV honlapján elérhető webes űrlapon, valamint a személyesen benyújtott kérelmek aránya húsz-húsz százalék. Az igénylők mindössze négy százaléka küldte be postán a nyomtatványt.

Fontos, hogy mindenki nézze meg a NAV által készített tervezetet ügyfélkapun vagy kérje annak postai megküldését, mivel az állampolgárok felelőssége, hogy a bevallásban minden jövedelmük pontosan szerepeljen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.