Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 02. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

A Magyar Jazz Szövetség ismét meghirdeti tehetségkutató versenyét

A Magyar Jazz Szövetség ismét meghirdeti tehetségkutató versenyét

A Jazz Szövetség 4. alkalommal hirdeti meg \"Az év fiatal jazz-zenésze\" tehetségkutató versenyét, melyre olyan 25 év alatti fiatalok jelentkezését várják, akik közép- vagy felsőfokú dzsessz oktatási intézmény hallgatói

- hangzott el az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című műsorában szombat délelőtt.

Az előző verseny közönségdíját Richter Ambrus dobos nyerte el, aki a műsorban arról beszélt, a döntő óta egyre több koncertre és fesztiválre hívják Budapesten és vidéken.

Mint mondta, az elismerés önbizalmat, visszaigazolást adott neki, így ma már szívesebben beszáll egy jam session-be is.

Pintér Zoltán dzsessz-zongoraművész, a zsűri elnöke szerint a verseny jó ugródeszka a fiataloknak. Az előző verseny szakmai díjával elismert Farkas Zsolti énekest például felvették a Leeds College of Music-ba.

Elmondta, hogy a tanuló oktatási intézményének is szerepet kell vállalnia a versenyben azzal, hogy támogatja növendékét.

A megmérettetésre olyan fiatalok jelentkezését várják, akik profi zenészek, komoly felkészülés van mögöttük és elhivatottak a dzsessz iránt - hangsúlyozta.

A döntőben a zsűritagok is közreműködnek, így képesek a belső kommunikációt is figyelemmel kísérni a színpadon. Ez is sokat nyom a latba az értékelésnél csakúgy mint a szorgalom és a tehetség - mondta, hozzátéve, hogy mindenképpen az eredeti dzsessz-sztenderdeket értékelik, a fiataloknak ezeken keresztül kell megtanulni magát a dzsessz zenét.

A tehetségkutató versenyről bővebb információt a Magyar Jazz Szövetség honlapján olvashatnak az érdeklődők - mondta Pintér Zoltán.

Címkék: jazz, tehetségkutató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére