Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Október 28. 07:54, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A MÁV szerint a vártnál zökkenőmentesebben indult az átmeneti forgalmi rend első napja a győri fővonalon

A MÁV szerint a vártnál zökkenőmentesebben indult az átmeneti forgalmi rend első napja a győri fővonalon

Kiszámíthatóan zajlott a vonatok pótlása, a vártnál zökkenőmentesebben indult az átmeneti forgalmi rend első napja a győri vasúti fővonalon - tájékoztatta a MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-t.

A vasútvonal felújítása második ütemének eddigi tapasztalatait összegezve azt írták, a közlekedési társaság munkatársai szoros koordinációjának és az utasok együttműködésének köszönhetően a szakasz túlnyomó részén már az első nap reggelén és délelőttjén is kiszámíthatóan zajlott a vonatok pótlása, míg egyes megállóhelyek esetében előfordult, hogy az érintett utasok késéssel jutottak el úticéljukhoz.

Az érintett állomásokon, megállóhelyeken péntek reggeltől kezdve az első ütemhez képest emelt létszámmal, a társaság több tucatnyi munkatársa segíti az utasokat, a forgalmasabb helyszínek közül Tatabányán, Biatorbágyon és Budapesten az Etele téren összesen mintegy 30 munkatársuk segíti az utastájékoztatást és a forgalomszervezést, ezenkívül irányítótáblák, térképes tájékoztató anyagok is útba igazítják az utazóközönséget - közölték.

Tájékoztatásuk szerint a Volánbusz a felújítás korábbi első üteméhez képest kétszeres kapacitással, közel 80 jármű és mintegy 150 autóbusz-vezető részvételével végzi a vonatpótlást, ezek az autóbuszok ülő-, illetve férőhely szempontjából is elegendőek az utazási igények kielégítésére.

Mint írták, a járatok péntek hajnalban és reggel a heves esőzések ellenére is zavarmentesen elindultak, azóta is menetrend szerint közlekednek, forgalomtól függően legfeljebb néhány perces késések fordultak elő.

Reggel az M1-es autópálya Budapestről kifelé vezető oldalán történt baleset okozott kisebb késést a menetrendben, ám a hasonló helyzetekből eredő esetleges késésekre a közlekedési társaság már korábban felhívta a figyelmet, ugyanis a hosszabb közúti menetidők, illetve az M1-es autópálya forgalmi kockázatai miatt a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak akár 45-60 perccel, Tatabánya és Budapest között az elővárosban utazóknak pedig akár 30 perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolniuk - ismertették.

A Déli pályaudvar és Biatorbágy közötti személyvonatok péntek reggel esetenként 5-10 perc késéssel közlekedtek, ám a csatlakozás szinte így is folyamatosan biztosított volt - írták, hozzátéve, hogy egy olyan eset fordult elő, amikor húszperces járatkésés miatt Biatorbágyon nem tudta bevárni a vonat a pótlóbuszát, de az utasok a következő, félóránként járó elővárosi vonattal tovább tudtak utazni a főváros felé. Az érintett utasoktól a MÁV-Volán-csoport elnézést kér - tették hozzá.

A Székesfehérvár-Komárom vonalon a pótlóbuszok közlekedésével kapcsolatban nem jeleztek fennakadást, néhány esetben fordult elő a tervezettnél 20-30 perccel hosszabb menetidő.

A teljes vasúti forgalomszüneteléssel járó vágányzár kezdeténél óhatatlanul előfordulnak fennakadások, de ezeket - a társaság ígérete szerint - az átmeneti forgalmi rend folyamatos monitorozásával és finomhangolásával igyekeznek kiküszöbölni.

A MÁV-Volán-csoport továbbra is arra kéri utasait, hogy ne megszokásból utazzanak, hanem a győri fővonalat érintő utazás előtt tájékozódjanak a közlekedési vállalat hivatalos felületein.

A közlekedési vállalat a rendszer folyamatos finomhangolását ígéri és köszöni az utasok megértését, türelmét.

Az akár okostelefonon is elérhető www.mav.hu/egyesvonal weboldalon az utasok minden lényeges tájékoztatást megkapnak a menetrendmódosításról, a pótlóbuszok közlekedéséről, míg a külföldi utazók számára a www.mav.hu/lineone felületen elérhető angol nyelvű ismertetőt ajánlja a közlekedési társaság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során