Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 25. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten 76 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A megyében az elmúlt héten 76 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 42. héten történt.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 13 ember sérült meg.

Három kamion és egy furgon szenvedett utoléréses balesetet hétfő reggel az M1-es autópálya 122-es kilométerszelvényénél, Hegyeshalom irányába. A győri hivatásos tűzoltók a balesetben érintett járművek közül hármat áramtalanítottak. Az egyik kamion vezetője a járműbe szorult, őt feszítővágó segítségével szabadították ki a tűzoltók, majd átadták a mentőknek. Az egyik kamionból olaj folyt, a másikból egy köbméternyi forró aszfalt borult az úttestre, ezért értesítették az útkezelőt. Az autópálya érintett szakaszát a műszaki mentés idejére lezárták.

Két kisteherautó és egy kamion szenvedett utoléréses balesetet kedd reggel az M1-es autópálya 127-es kilométerénél, az országhatár felé vezető oldalon. Az egyik jármű vezetője beszorult, őt feszítővágó segítségével szabadították ki a győri hivatásos tűzoltók, majd a súlyosan sérült embert átadták a mentőknek. A kamionsofőr nem sérült meg, a másik kisteherautó vezetője pedig könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. A tűzoltók áramtalanították a balesetben érintett járműveket.

Elhagyott gyártelep üresen álló épületének százötven négyzetméteres pincéjében, mintegy száz négyzetméteren összehordott lomok és szemét égett csütörtökön a kora esti órákban Sopronban, az Ágfalvi úton. A soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltó egységek ezt követően hőkamerával átvizsgálták az épületet további felhevült részek után kutatva. Az épületben nem találtak senkit az egységek.

Két személyautó frontálisan ütközött péntek délután Halásziban, a Kossuth Lajos utcában. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat és megszüntették a forgalmi akadályt. Összesen négyen utaztak a járművekben, két ember könnyű sérülést szenvedett, őket kórházba vitték a mentőszolgálat, munkatársai. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon váltakozva haladt a forgalom.

Személyautó egy üres pótkocsit vontató traktorra ütközött szombat délután Dunaszigeten, a Galambos utcában. A mosonmagyaróvári hivatásos és a dunaszigeti önkéntes tűzoltók biztosították a helyszínt és áramtalanították a személyautót, majd megszüntették a forgalmi akadályt és megtisztították az úttestet a szétszóródott törmeléktől. Mindkét járműben csak a sofőr utazott, egyiküket könnyű sérülésekkel kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.