Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2022. December 27. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten hatvanhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A megyében az elmúlt héten hatvanhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

Az 51. héten történt

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizennyolc ember sérült meg.

Egy kétszintes lakásban jelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfő délután Sopronban, a Halász utcában. A házban egy nyílt égésterű gázkazán és egy szintén nyílt égésterű vízmelegítő működött. A soproni hivatásos tűzoltók az épület mindkét szintjén kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, ezért a gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték.

Beépített tűzjelző szólalt meg egy galvanizáló üzemben keddről szerdára virradó éjszaka Kapuváron, a Wesselényi utcában. A kapuvári, a csornai és a győri hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett átvizsgálták az épületet, amelyben egy ismeretlen anyagot tartalmazó, egy köbméter űrtartalmú tartály felhasadt és a benne lévő anyag egy része szétfolyt. A helyszínre riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort is, amely salétromsavként azonosította a sérült tartály tartalmát. Az egységek átszellőztették az épületet, a katasztrófavédelmi mobil labor szakembereinek felügyelete mellett átfejtették az anyagot egy másik tartályba, valamint felitatták a kifolyt részeket. Az eset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy könnyűszerkezetes, negyven négyzetméter alapterületű ház szerdán este Győrújbaráton, a Venyige utcában. A győri hivatásos és a győrújbaráti önkéntes tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egységek egy tizenegy és fél kilogrammos propán-bután gázpalackot kihoztak az épületből, amelyet nem ért hőhatás. A ház lakhatatlanná vált, ezért a lakó rokonokhoz költözött.

Kigyulladt egy lakóházzal egybeépített kocsiszín péntek reggel Lipóton, a Kerekestó utcában. A tűz átterjedt a száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezetére és egy húsz négyzetméteres melléképületre is. A mosonmagyaróvári, a lébényi és a győri hivatásos, valamint a lipóti és a hédervári önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, tíz vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűz a tetőszerkezetről a lakótérre nem terjedt át, azonban a ház lakhatatlanná vált, ezért a lakók a szomszédokhoz költöztek. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Busszal ütközött egy személyautó péntek délben Győrben, a Tihanyi Árpád úton. A műszaki mentést a győri hivatásos tűzoltók hajtották végre, akik feszítővágó segítségével kiemeltek egy sérültet a személyautóból. Az autóbusz utasai közül nem sérült meg senki.

Berendezési tárgyak kaptak lángra egy szobában szombat kora délután egy mosonmagyaróvári kétszintes társasház első emeleti lakásában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, a lakásból két kutyát és két macskát kivittek, majd ventilátorral átszellőztették a társasházat. Az épületet tizenhét fő hagyta el, akik az ingatlan átszellőztetését követően visszamehettek otthonukba. A tűzzel érintett lakás két lakóját füstmérgezés gyanúja miatt a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

Három személyautó karambolozott és az egyik felborult vasárnap délután Sopronban, az Ágfalvai úton. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították mindhárom járművet. A balesetben nem sérült meg senki.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 09:00, szombat | Helyi

Az Országos Könyvtári Napok csornai programjai

Minden nap más program

2023. Szeptember 29. 16:00, péntek | Helyi

Beszélj róla!

Merj segítséget kérni, és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdesz!

2023. Szeptember 29. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2023. Szeptember 29. 09:00, péntek | Helyi

Szombaton közösségi takarításra hívnak Bősárkányban

Őszi takarítás a Kissárga környékén