Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Június 29. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten nyolcvanhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A megyében az elmúlt héten nyolcvanhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A tűzesetek és műszaki mentések során tizenhárman sérültek meg.

Két személyautó és egy teherautó ütközött össze a 83-as főút 69-es kilométerszelvényében, Győr belterületi szakaszán a csanaki körforgalom közelében hétfő délután. A győri hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki az egyik személygépkocsiból, valamint áramtalanították a járműveket. A mentők három embert vittek kórházba.

A külső szalagkorlátot áttörte, elsodort egy vészhívó telefonfülkét, majd egy árokban lévő fának ütközött egy személyautó az M1-es autópálya 148-as kilométerénél, Lébény térségében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon kedden kora reggel. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autó sofőrjét a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Száraz fű égett a 85-ös számú főút mellett a hegykői leágazónál mintegy kétszáz négyzetméteren szerda délelőtt. A sopronkövesdi hivatásos, valamint a hegykői önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat.
Öttevényen a Miklósi utcánál a töltésoldal lángolt ugyanekkora területen. Mivel a tűz két irányba is terjedt és búzatáblát veszélyeztetett, így a győri és lébényi hivatásos tűzoltók mellett, a helyi és a kunszigeti önkéntes tűzoltókat is riasztották. Az egységek közös erővel fékezték meg a lángokat.

Összeütközött két személyautó Sopronban az Ady Endre út és a Besenyő utca kereszteződésében szerdán este. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat. A mentők négy embert vittek kórházba.

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtökön délután Győrben a Votinszky utca egyik társasházi lakásában. A tűzoltók, majd a gázszolgáltató is magas gázkoncentrációt mértek az ingatlanban, ahol egy nyílt égésterű gázkazán található. A mérgező gáz a készülék karbantartatlansága, valamint az időjárási viszonyok miatt kerülhetett a lakótérbe.

Árokba hajtott, és az oldalára borult egy nyerges vontató az M1-es autópálya 102-es kilométere közelében Nagyszentjános térségében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon pénteken délelőtt. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Mintegy százötven négyzetméteren égett a nádas Petőháza térségében szombaton délelőtt. A kapuvári és a sopronkövesdi hivatásos egységek, valamint Petőháza és Fertőszentmiklós önkéntes tűzoltói közösen fékezték meg a lángokat.

Összeütközött két gépkocsi Győrben, a Szauter Ferenc utcában vasárnap délután. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, valamint felitatták az úttestre került olajat. A mentők két embert vittek kórházba könnyebb sérülésekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.